2 Aralık 2016 Cuma

Paskalya Çöreği Başak Şeklinde


PASKALYA ÇÖREĞİ BAŞAK ŞEKLİ
Malzemeleri:
*  4-5 bardak un (4 bardak koyun, cıvık olursa 5 bardakla  ayarlarsınız)
*  1 su bardağı ılık süt
*  1 paket yaş maya
*  1 tatlı kaşığı mahlep
*  2 orta boy damla sakızı
*  1 çay bardağı pudra şekeri
*  1 çay bardağı fındık yağı
*  1 yumurta


Ilık süte yaş maya ve bir tatlı kaşığı toz şeker ekleyip kabarmasını bekleyin. Dört bardak unu derin bir kaba koyup, içine bir yumurta beyazını, şeker, yağ, mahlep, özetle sütlü maya hariç herşeyi koyun. Mayayı ekleyip, yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Unu ekleyerek yapışmayan hamur kıvamını ayarlayın. 



Üzerine temiz, ıslak bir bez örterek kalorifer yanı gibi bir yerde mayalanmaya bırakın. Yaklaşık olarak 45 dakikada 2,5 katına çıkacaktır.


Yağlı kağıt serili tepsiye, başak şeklini makasla keserek verip 15 dakika daha mayalanmaya bırakın. Uzun rulo yapıp, kenarlardan makasla kesin. Bir sağa bir sola yatırdığınızda başak şekli oluşuyor. Kalan bir yumurta sarısına azıcık süt ekleyip tüm yüzeyi kaplayın. En son fındık kırığı sepeleyin.

175 derecede 35 dakikada pofuduk paskalyalarınız hazır.  Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler