1 Ekim 2024 Salı

Un Helvası



 UN HELVASI

*  2 bardak un

*  1 su bardağı fındık yağı

*  100 gr tereyağ ya da margarin

*  1 su bardağı ceviz içi/fındık

Şerbeti İçin

*  2 su bardağı su

*  1 su bardağı süt 

*  2 su bardağı toz şeker


Un helvası için unu, yağla kavuralım. Un helvasını önemli olan vok tava kullanmak.  Önce biraz yüksek ateşte sonra düşük ateşte rengi değişip pembeleşinceye, kahverengine dönünceye kadar kavuralım. Kavurma işlemi gerçekleşirken bir kaşerolde şerbet hazırlayalım. Tüm malzemeyi koyup, altını yakalım. Sütlü şerbet hazırlarken, taşmamasına dikkat edelim. Sütlü olduğu için kabarık, taşabiliyor. Vok tavada unumuz kavrulduysa ceviz içlerini ilave edelim. Baştan ceviz eklerseniz tava çok çiziliyor. Sonra yavaş yavaş şerbeti ilave edelim. Şerbetli Un birleştiği anda karıştırarak helvamızı oluşturalım.

Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler