30 Nisan 2010 Cuma

Açelyalar



Dün İkea'dan açelya aldık :) İzmir İkea'nın çiçek reyononuna Sibel diye çok tatlı biri gelmiş. Farkında olmadan 2 açelya ve saksı aldık. Hemde daha alacaklarımızı belirleyerek. Sibelcik güleç yüzü ve bitkiler hakkında verdiği bilgilerle bizi eğlendirdi. Onun sergisi için ayırdığı çiçekleri aldık. Kasada barkodlarının dahi olmadığını öğrendik. Kucak dolusu çiçeklerle İkea'dan ayrıldık. Ah şu erkekler neden çiçeğe verilen paraya acırlar anlamıyorum. Doğal bir antidepresan bence. Mis gibi bir koku, yanaklarda pembelik, yüzde tebessüm sağlıyor.
Daireye geldiğimizde bu güzel anı incirli kek ve kahveyle taçlandırdık :)
İtiraf etmek gerekirse kek oldukça sertti, hatta unu 3/4 yerine 4/3 konarak ekmekleştirilmişti. Diş problemimden dolayı kahveyle yumuşatarak ancak yiyebiliyorum. Her işte bir hayır vardır derler ya, gerçekten doğru. Bu sayede ertelediğim bahar diyetine kavuştum. Benim hatalı yaptığım kekimin, doğru olan tarifi Ege İhracatçılar Birliğinin tanıtım kitabından.

İNCİRLİ VE HURMALI KEK
Malzemeler:
- 1 Su bardağı küçük doğranmış kuru hurma
- 1 Su bardağı kesme incir
- 4 yemek kaşığı tereyağ(sıvıyağda olabilir)
- 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı kaynar su
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı iri ceviz
- 2 yumurta
- 3/4 su bardağı un
- 3/4 su bardağı tam buğday unu
- Azıcık tuz,
- Kabartma tozu

Büyük bir karıştırma kabına hurma, incir, yağ, kabartma tozunu koyun. Üzerine bir su bardağı kaynar suyu ekleyin. Hafifçe karıştırıp 15 dk. bekleyin. Üzerine şeker, ceviz ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Başka bir kapta unları koyun, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Bu unlu karışımı sulu karışıma koyup homojen bir biçimde dağılıncaya kadar karıştırın. Kalıba boşaltın ve fırının orta rafına koyup 50-60 dk pişirin. Keki fırından çıkardıktan sonra 15 dk. dinşendirin ve kalıptan çıkartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler