26 Nisan 2010 Pazartesi

Cevizli Kek

Merhabalar,
Dün itibariyle İzmirdeyim. İzmire dönüş çok güzel. Yol boyu baharı izledik. Oğlumla günlerin yorgunluğunu Afyon'dan sonra üç saat uyuyarak attık. Toyota'ların en sevdiğim yanı arka koltuğun geniş olması. Güzel bir tatil ve kuzenimin Cumartesi günkü düğününden sonra İzmirdeyiz. Aslında bu hafta hep bir düğün telaşesinde geçti. Afyon'da termalde de gelin hamamı yaptılar. Üç gelini ve Afyon adetlerini izledik. Kına yaktılar, maşrafaların tersini dümbelek yapıp ritim tuttuk, göbek attık :)
Aslında bu Afyon gezisi bana ilginç geldi. Çünkü 16- 17 yaşında kızlar evleniyor ve mutlu gözüküyorlardı. 20 yaşında 2 çocuklu anneler keyifliydi. Galiba bir yerlerde yanlışlık yapan benim. Ya da beklentilerim, hayatı tanımlayışım biraz farklıymış.

Kuzenimin düğünüyse çok güzeldi. Ankara'da beş yıldızlı bir otelde yemek yerken dişimi kırmayı başardım. Haftaya basit bir diş operasyonu geçireceğim. Ankara'da düğün gözlemleri: tüm kızlar güzel giyinmişti ama duruş yoktu. Bunu İzmirliler daha iyi anlar. Bu yıl moda diye çizme ve etek giyen çok kişi gördüm Ankara'da. Ama laplap yürüyünce estetik mestetik kalmıyor.

Bu günün tarifi: Cevizli İncirli Kek

Cevizli İncirli Kek
Cevizli İncirli Kek Tarifi İçin Malzemeler:
• 8 adet incir (kesme incirde kullanabilirsiniz)
• 2 yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• Yarım su bardağı sıvıyağ
• 1,5 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 çay kaşığı tarçın
• 2 su bardağı un
Hazırlanışı:
Şeker ve yumurtayı bir kabın içerisine koyarak çırpın. Yağı, vanilyayı, tarçını, cevizi, inciri ekleyip karıştırın. Son olarak elemiş olduğunuz unu ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırarak yağlamış olduğunuz kek kalıbına döküp önceden 170 derece ısıttığınız fırında pişirin.
Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler