21 Mart 2011 Pazartesi

Janggeum'ın Rüyası - Saraydaki Mücevher



Güzel bir İzmir gününden size merhaba diyorum. Dışarıda kocaman bir güneş, tuz kokusu ve martı çığlıkları var. Aslında bloglar açık olsa rahat gireceğim ama yine arka kapıdan girdim. Aslı Hanım , Çınarcığımın geçen gün bir resmini beğenmiş. Paşam tepside noddle yiyor. O noddle paketlerini görünce nasıl sevindi, nasıl çığlıklar attı görmeliydiniz. "Anne bunlar Janggeum'ın erişteleri mi?Onlardan değil mi anneciğim?" dedi durdu. Size Janggeum'u tanıtmak istedim. Doğum iznindeyken Trt1'de "Saraydaki Mücevher" diye bir dizi vardı. Google da falan aratırsanız, "Ah Aslı bunlarımı izliyorsun" demeyin.



Bak anlaşalım, bu diziden sonra beni küçük görmeyin. Genelde arkadaşlarım "Aslı böyle şeyler izlenir mi? Bu başka çeşit insanlar için" diye yakınıyorlar ve gülüyorlar. Oysa çok güzel bir diziydi. Başından sonuna tüm bölümlerini izlemişimdir. Saray mutfağında yemek yapan bir çırak kızın hikayesi. Güney Kore yapımı bir dizi. Ama erdemlerden bahseden, çalışmanın ve başarının sırlarından,saray entrikalarından bahsediyor. Ayrıca dizideki tüm bayanların saçlarına, takılarına ve giysilerine hayranım. O dizi sayesinde kereviz pişirirken tuz atmamayı, onun yerine saplarını eklemeyi, dut yaprağının tansiyona iyi geldiğini, sarımsak aromasının kasımpatı çiçeğiyle ancak bastırılabileceği gibi şeyler öğrendim. Gülmeyin. Nolur gülmeyin bana. Şimdi Yumurcak Tv'de aynı dizinin çizgi filmini yapmışlar. Adıda: "Janggeum'ın Rüyası" (Cangum'un Rüyası) Bu çizgi film olduğu için saray entrikaları ve uzatılmış aşk hikayeleri yok. Çocuklara göre birşey. Çınarcıkla onun yemek macerasını izliyoruz. Janggeum'un saray mutfağına kabul edilişi yaptığı eriştelerle oluyor. Çınar, ondan "janggeum eriştesi" dediğim herşeyi yer. Dünkü bölümünde bir yemek yarışması vardı ve tabii ki kazanan küçük kahramanımızdı. Rakibi ikinci oldu. Bu diziyle yemek yapmanın: "doğrayıp ısıl işlem uygulamak olmadığını" bir kez daha öğrendim. Ben zevkle izliyorum, sizlerede tavsiye ederim. Sevgiler.

1 yorum:

  1. Şu bahsettiğin diziyi öven çok arkadaşım var. ama ben izlemedim. şimdi sen hatırlatınca ilk fırsatta izlemek istiyorum netten.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler