17 Ağustos 2011 Çarşamba

Dokuzuncubulut

Merhabalar,
Bu yılki tatilimin güzel anlarından biride Aslı Abla'yla tanışmaktı. Bodrum'a giderken yol üstünde evine uğradık ve sonunda tanıştık. Aslında birbirimizin mutfağında çok dolaştık. Doğrusu ben epey dadandım :) Mutfağında en çok etkilendiğim şey, yaptıklarının optimum gıdalar olmasıydı. Lezzet düşkünü değil, sağlıklı, doğal, pratik tarifleri var. Denemediniz mi? Denemelisiniz :)

Dünyada en çok görülen kanser çeşidi akciğer kanseri, üçüncü sırada bağırsak kanseri geliyor. Bağırsak kanseri oluşumunda birçok etken var. En önemlisi de beslenme bozukluğu. Akdeniz tipi beslenme alışkanlığı gösteren popülasyonlarda daha az görünüyor. Çeşitli beslenenlerde, kızartmalardansa, tencere yemeği yapanlarda. Etli sebze yemeği yapanlarda ya da etin yanında sebze yiyenlerde.... Salatası, zeytinyağını, balığını ihmal etmeyenlerde.

Aslı Ablanında yemekleri tek yönlü değil. Yemek yapanı yormuyor, yiyenin midesini yormuyor. Besin değeri olarak karbonhidrat/protein, vitamin/mineral yönüyle dengeli. Bazen dünyadaki en güzel yemek nasıldır diye düşünüyorum. Acaba ne olabilir? Bu özelliklerin hepsini barındırabilen, yiyene iyi gelecek bir yemek olmalı. Terleyeni ferahlatacak, sinirliyi azıcık sakinleştirecek, insana iyi gelecek, üzerinde düşünülmüş birşey olsa gerek. Aslı Abla'nın yemekleri de öyle. Sitesinde gezdikçe hayata bakış açısını da göreceksiniz. Misafirperverliği ve ailesiyle içten gülüşünü gözlerimle gördüm.

Bu arada böreğin altına yağlı kağıt sermişti. Hmmm... Daha önce hiç görmemiştim. Orada bile birşeyleri aklıma yazdım, öyle geldim. Bundan sonra bende öyle yapacağım. Bizim için kek yapmış ve ev yapımı buzlu çay vardı. Hepsi süpperdi. Aslı Abla, beraber tatil planladığımız diğer ailelerin çocuklarına da vermek üzere kek koydu. Çınarcık kimseyle paylaşmadı, hepsini kendisi yedi. İlgin ve yaptıkların için çok teşekkür ederim Aslı Abla :)

2 yorum:

  1. Aslı'cığım daha şimdi gördüm bu güzel yazını. Esas seninle ve güzel ailenle tanışmak benim için büyük keyifti. Güzel ziyaretiniz için ben sizlere çok teşekkür ederim.
    Hepinize sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Hahahaha :) sanada kocaman sevgiler Aslı Abla

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler