12 Ekim 2012 Cuma

Tavuklu Nohut

Bu havalarda ne pişireceğimi şaşırmış durumdayım. Hem patlıcan hem ıspanak zamanı. İkiside var, ancak lezzetler optimumda değil. Bu geçiş döneminde en güzel yiyecek bakliyat.

TAVUKLU NOHUT
Malzemeler:
-  2 su bardağı nohut
-  1 kuru soğan
-  200 - 250 gr kuşbaşı tavuk eti
-  1 yemek kaşığı domates salçası
-  3 yemek kaşığı fındık yağı

Nohutu bir gece suda bekletip, düdüklüde haşlayın. Başka bir tencerede fındık yağında yemeklik doğranmış soğanı çevirin. Tavukları ekleyip, pişirin. Sırayla domates salçası, sıcak suyu ekleyip baharatla tatlandırın. En son haşlanmış nohutları ekleyip, istediğiniz oranda sulandırarak pişirin. Kurutulmuş kırmızı biber eklemeyi gördüğünüz üzere seviyorum.
Afiyet olsun.


1 yorum:

  1. ellerinize sağlık değişik bir tavuk yemeği olmuş.cumanız mübarek olsun.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler