16 Mart 2015 Pazartesi

Nutellalı Fındıklı Yıldız Çörek


Pazar kahvaltısı için arkadaşıma davetliydik. Nutellalı Fındıklı Çörek yaptım. Arkadaşımda Paskalya Çöreği tarifimi denemiş. İçine fındık ezmesi sürmüş. Benimkinin adını "Yaşasın Ferrero!", onunkinin adını "Yaşasın Fiskobirlik!" koyduk :)


NUTELLALI FINDIKLI YILDIZ ÇÖREK
Malzemeler
*  1 su bardağı ılık süt
*  1 çay bardağı fındık yağı
* 1 küp yaş maya
*  4-5 su bardağı un
*  1 tatlı kaşığı tuz
*  4 yemek kaşığı toz şeker
*  2 yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
Arasına Sürmek İçin
*  4 koca kaşık nutella
*  İnceltmek için fındık yağı
*  Fındık parçaları



Kuru malzemeyi derin bir kapta karıştırın. Ilık süte maya ve bir çay kaşığı toz şeker koyup, çalışmasını izleyin. Bardakta mayanın yükselmeye başladığını göreceksiniz. kuru malzeme ile sıvı malzemeyi birleştirip yoğurun.Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın.


Üzerini sarıp yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakın. bu süre zarfında hamur yaklaşık 2 - 2,5 katına yükselecektir. Hamuru ikiye keserek ayırın. Her bir koca parçadan bir borcam çıkacaktır. 

Borcamı yağlayın. Hamur parçasını 4-5 bezeye bölün. Unla bezeyi ayıp, borcama yayın. İçine yağla incelttiğiniz fındık kremasını sürün. Her yerine yayın. Bir kat beze, bir kat fındık kreması olacak şekilde katları tamamlayın. Arada, istediğiniz bir kata ekstradan fındık parçalarıda dökün. En Üste son bezeyi koyduktan sonra, şekildeki gibi bıçakla, ortayı bölmeden kesin. 



Her iki parçayı elinizle tutup, içe doğru iki tur bükün. Bu şekilde aşağıdaki desen ortaya çıkacaktır. Tüm yüzeyi yumurta sarısı ile kaplayıp, orta kısmına yine fındık kırığı sepeleyin. Birazcıkta yumurtasıyla fermente olup, büyüsün. 170 derecelik fırında 30 dk pişirin. Piştiğinde enfes bir görüntüsü oluyor. Bu hamurdan iki borcam çıkıyor. Afiyet olsun.


1 yorum:

Yorumlarınız İçin Teşekkürler