26 Temmuz 2011 Salı

Caillou'nun Şekerlemesi


Merhabalar,
Bu hafta sonu Çınar'ı Akçay'a bırakmaya gittik. Güzel bir hafta sonu geçirdik. Hemde değişik bir tecrübe yaşadık. Beraber izlediğimiz Caillou'nun bir bölümünde, babası ve dedesiyle beraber kampa gittiler. Yaktıkları kamp ateşinde sopaların ucuna marshmallow (marşmelov) takıp yiyorlardı. Çınarcıkta çok merak etti, ne zamandır istiyordu. Haftaiçi Çınar'la Migros'ta gezerken Haribo'nun ürünlerinden Marshmallow aldık. Hafta sonu sırf bunun için mangal yaktık ve şişte marşmelov yaptık. Sonuç mu? Tiksinç...



Allah'ım iyiki bu topraklarda doğmuşuz, doğru dürüst tatlılarımız, şekerlemelerimiz var. Küçücük yavrum Çınar bile "Anne midem bulandı, yutamayacağım." dedi. Mangal boşa gitmesin diye patlıcan közledik. Keşke filmimiz olsa, yayınlansa da Caillou ve ailesi doğru dürüst yiyeceklerle tanışsa. Neymiş? Herşeyi denemek gerekmiyormuş. Ya da her televizyonda izlenen şey güzel olacak diye birşey yokmuş.



Acaba yanlış ürün mü aldık diye düşünüyordum. Üzerindeki resimde, kamp ateşinde şekerleme yiyorlar. Anladım ki ürün doğru ama milliyet yanlış.

8 yorum:

  1. Amerika`da cok meshur böylesi. Ama ben de denemeyi hic düsünmedim.

    YanıtlaSil
  2. Galiba en iyisi bunlardan yeturla lezzetlerdeki gibi pasta yapmak, ya da sizin lokumlu kurabiyelerinizden denemek.

    YanıtlaSil
  3. Aslı merhabalar, yazını okudum, benim oğlumda caillonun o sahnesini seyretti ve istedi, ben ocakta denedim, kısık ateşte hafif kızardı. Bizimki beğenmişti yumuşak şekerleme kıvamında oluyor. Tabiki tartışılmaz gerçek olan bizim mutfağımızın çok leziz olduğu. Özellikle tatlılarımızın.

    YanıtlaSil
  4. bende çocukken çizgi filmlerde görüp özenirdim. Tiksinç olduğunu öğrenince hiç denememe sevindim. :)

    YanıtlaSil
  5. Dene istersen, içinde kalmasın. Çok beklenti içinde olma :)

    YanıtlaSil
  6. Ben de daha önce denedim ve midem bulandı.Pİşirilmemiş hali daha güzel:)

    YanıtlaSil
  7. Anne midem bulandı, yutamayacağım." dedi. Mangal boşa gitmesin diye patlıcan közledik.
    var mı patlıcan közleme gibisi :D

    YanıtlaSil
  8. aynen :D Bir de var mı lahmacun,pide gibisi :D

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler