18 Ekim 2011 Salı

Saniye'nin Muhallebili Kadayıfı ve Piknik

Geçen hafta Cuma günü, iş yerinde artan stresimizi azaltmak için piknik düzenledik. Kısır, turşu, yumuşak poaça hayalleriyle toplandık. Tercan arkadaşımızın eşi bize süpriz yapıp içli köfte gönderdi. Aman ne özlemişiz, ne hora geçti anlatamam. Tercan Bey'in eşiyle kesinlikle tanışıp, turşu, ekşi sos, içli köfte tarifleri almak istiyorum. Enfes şeyler yapıyor.

Menümüzde;



Saniye'nin Muhallebili Kadayıfı,



Cansen Abla'nın makarna salatası



Burcu'nun peynirli keki



Ferhat ve Funda'dan kısır,



Sabriye Hanım'dan sarma



Tercan Bey'in eşinden içli köfte



Benden yaş pasta. (Kremasını pişirirken tüpüm bitti. Bu sefer istediğim gibi olmadı.)



Çilem'den tiramisu



Erhan Bey'in eşi Seda Hanım'dan kek,

Seraptan masa örtüleri, Adem'den kağıt tabak/çatal , diğer erkek arkadaşlarımızdan gazoz, kola, ayran.... Çetin Bey, cevizli ekmek yaptı. Sofraya koymadan Figen'le paylaşıp oğlanlara götürdük :) Enfes cevizli ekmek yapıyor. Tolga'nın anneside bize yumuşacık, mayalı poaçalar yaptı. Canımcım, görevden geldikten sonra eve almaya gittiği için resmini çekemedim. Annesi, sıcacık yiyelim diye, sabahtan yapmış. Öğlene yetiştirmiş.

Emeği geçen tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Belkide bu yılın son bahçe toplantısıydı. Ekip olarak yine güzel zaman geçirdik.





Değişik bir tarif olan muhallebili kadayıfı daha öncede yemiştim. Ama hiç böylesini yemedim. Saniye, yıllar önce bir iftar yemeğinde tatmış. Tarifini aldıktan sonra geliştire geliştire denemeye başlamış. En güzel ve en optimum halinin bu olduğunu söyledi.



SANİYE'DEN MUHALLEBİLİ KADAYIF
Malzemeler:
- 400 gr tel kadayıf
- Tavayı ve tel kadayıfıdı ıslatacak kadar tereyağ
- istenildiği kadar toz şeker
- Kabvurmanın sonlarına doğru küçük bir kase ceviz içi

Muhallebisi için:
- 1 lt süt
- 1 su bardağı un
- 2 büyük yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 bardak şeker
- 1 tane yuvarlak damla sakızı
- 1 paket krema

Kadayıf hazırlanırken, tamamı ince doğranarak tavaya konur. Hepsi eşit renk alana kadar kavrulur. Şekeri bir seferde dökmeyin. azar azar ilave etmek çıtır olması için iyi oluyor.

Muhallebisi için, krema ve sakız hariç tüm malzeme karıştırılarak pürüzsüz muhallebi pişirilir. Pişmeye yakın sakız dövülerek eklenir. Ocaktan aldıktan sonra içine krema eklenir ve blendırla iyice köpürtülür. Kadayıf ve muhallebi oda ısısına geldikten sonra borcama önce kadayıf, araya muhallebi, sonra yine kadayıf şeklinde konur. Üzeini cevizle süsleyebilirsiniz. Krema çok yakışmış, enfes bir tatlı.



Piknik sonrası, arkadaşımız Çilem'e 6 ay, yurt dışı görevi çıktı. Tebrik ediyorum kendisini. Yolun açık olsun.

2 yorum:

  1. Piknikte emeği geçen herkese bir kez de Aslı'nın blogundan teşekkür edeyim ben de. Herşey çok güzeldi, sanırım bir daha ki piknikte ben olamayacağım...:( Aslıcımm Teşekkür ederim arkadaşımmmm, amin...

    YanıtlaSil
  2. ohhh her şey harika emeği geçen herkesin ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler