14 Ekim 2011 Cuma

Soya Soslu Tavuk

Deniz'in okul arkadaşı Ayşegül'den aldığı bu tarifi önceleri yarım kg tavuktan yapıyorduk. Yetmemeye başlayınca bir kilodan yapar olduk. Ne zaman yaparsam yapayım, ertesi güne kalmıyor. görüntüsü kötü, lezzeti anlatılmaz bu tarifi soya sossuz, beyazda yapabilirsiniz. Pişirme sırasını takip edip soya sosu ilave etmemeniz yeterli.



SOYA SOSLU TAVUK
Malzemeler:
- 1 kg tavuk göğsü
- 2 / 3 iri soğan
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz, karabiber
- 1 tatlı kaşığı bal
- Yarım çay bardağı soya sosu
- Sıvıyağ

Sıvıyağda piyazlık doğradığınız soğanları 5 dakika kavurun. İçine kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü ilave edin. Suyunu salıp çekmeye başladığında sütü katın. Pişerken tavukların sütü çektiğini, yemeğin suyunun şeffaf kaldığını göreceksiniz.



Unu sepeleyip, tuz ve karabiberini ekleyin. Pişmeye yakın bal koyun. Bal, karamelize tat kazandıracak. İsteğe bağlı olarak soya sosu ilave edin. Ben soslu seviyorum. Çınar tavuk yemediği için sadece kendi zevkimize göre pişiriyoruz. Figen'in oğlu Kaan tavuk yediği için, soya sossuz hazırlıyor. GDO gibi risklerden dolayı çocuğun bu tür şeyler yemesini, tatlarına alışmasını istemiyor. Yasa çıkmadan önce alışanlarsa benim gibi bu tada kurban :)



Pişirirken, kapaklı vok tava kullandım. Yemeğe uygun tencere ve kapak olduğunu düşünüyorum. Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Soya sosu tavuğa çok yakışıyor çok seviyorum nefis olmuş (görüntüyü boşver tadı önemli)ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. ben de yapıyorum soya soslu tavuk lokum gibi oluyor. ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Soya sosu tavuğa nefis bir tad veriyor.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Ben de yaptım üstelik çok beğendim hemen yayınladım, tarif için teşekkürler:)

    www.gulenmutfak.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler