13 Ocak 2012 Cuma

Hindistan Cevizi

Geçen hafta cuma günü, annemle Çınar eve dönerken Migros'a uğramışlar. Çınarcık tufanda çilek görünce reyona zorla ananesine aldırmış. Annem çileğin yanında hindistan cevizi görünce Çınar'a onuda almış. Hindistan cevizi kardeşim ve benim için çok önemlidir. İlkokuldayken annem bize hindistan cevizi alırdı. Ne severdik ne sevinirdik. Elinde keserle onu önce çatlatır, ardından dilim dilim soyardı. Tadına bayılırım.



Yıllar sonra hindistan cevizi görünce çok şaşırdım. O kadar markete gidiyoruz, abuk subuk şeyler alıyoruz. Neden hindistan cevizini şimdiye kadar almadım şaşırdım kendime. Sonra annemin Çınar'a alması çok hoşuma gitti.

Zamanla teknoloji gelişmiş, ceviz artık üç delikli, delikler mumlanmış satılıyor. Eşim, cevize matkapla üç delik açtı. Çınar çok heyecanlandı ve hemen kamışları sapladı. Tadını çok beğenmedi.



Süt kısmını bardağa boşalttıktan sonra kırdık.



Çok güzel görünüyor değil mi? Oldukça sulu, lezzetli ve aromatik. Sıradan şeylerden sıkıldıysanız, deneyin. Görüşürüz.

5 yorum:

  1. hayatta bir kez aldık,o zaman eşimin kıracam diye canı çıktı,parça parça oldu,dışının saçakları içine karıştı,iğrençti.Bir dahada almadım .Ama delikli satılması çok iyi olmuş,bir kez daha şansımı deneyebilirim.

    YanıtlaSil
  2. pamuk gibi bir yüzeyi, lif lif yapısı var. aldığınız kötümüydü acaba? saçaklar yıkayınca gider. Yemezseniz bana gönderin :)

    YanıtlaSil
  3. Ben çok severim :) kırması biraz zor oluyor ama yemesi güzel..

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten çok zor kırılıyor.Ben rendeleyip donrurucuya attım.Oradan çıkarıp keklerime koyuyorum hairka bir tat veriyor.Yalnız yağ miktarını az tutmak lazım kekin çünkü hindistan cevizi acayip yağ salıyor kekin içine

    YanıtlaSil
  5. hayatım boyunca hindistan cevizli hiç bir şey yiyemedim hatta kek veya çikolata içine çok az miktarda konsa bile yiyemem. Hatta hindistan cevizini çok sevdiğini duyunca şaşırdım :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler