16 Kasım 2012 Cuma

Bayram Tatlımız

Bayramda bir klasik olarak kalburabastı yaptık. Yine çok güzel oldu. Şerbetlemedende yense güzel oluyor bence.




ŞEKERPARE


Malzemeler

- 1 çay bardağı sıvıyağ

- 1 çay bardağı eritilmiş yumuşak margarin

- 1 çay bardağı soda

- 1 kabartma tozu

- 1 vanilya

- Alabildiğine un

- İçi için ceviz içi

Şerbeti için

- 2,5 bardak şeker

- 3 bardak su




Sodayla yağları karıştırın, içine kabartma tozunu koyun. İyice homojen bir karışım olsun. Alabildiğince elenmiş un ve vanilya koyun. Kulak memesi kıvamından biraz sert hamur olsun. Yoğurma işlemi tamamlanınca buzdolabında yarım saat dinlendirin. Dinlenmiş hamuru, rendede ya da kalburda yuvarlak açıp içine yarım cevizler koyup kapatın. Margarinle yağlanmış tepsiye dizin. Fırında rengi değişinceye kadar pişirin. Kurabiyeler pişip soğuduktan sonra şerbetleyin. Kurabiyesi soğuk, şerbeti sıcak olacak. En güzeli kurabiyesini bir gün önceden yapıp ertesi güne şerbetlemek. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler