26 Ağustos 2013 Pazartesi

İncir Reçeli


Didim'de incir toplarken, aklımda taze incirli kek yapmak vardı.  Mis kokulu bu incirler kabımı doldurdukça reçele doğru fikrim kaydı.

İNCİR REÇELİ
Malzemeler
*  1 kg taze incir
*  1 kg şeker
*  2-3 parça limon tuzu

İncirleri yıkayıp süzün.  Üzerine şekeri boşaltıp bir gece bekletin.


Daha önce olmuş incirden reçel yapmamıştım. İçindeki enzimler, maddeler inaktif olsun diye önce 1-2 taşım kaynatın. İçine limon tuzunu ekleyin.  Ardından güneşe bırakın. 2-3 gün içinde incir reçeliniz hazır.





İncir tatlısına benzeyen bir reçel.  Genelde olmamış incirlerden tazelik kokulu küçük yeşil incir receli yaparız. Son iki yıldır incirler bir ay kadar erken olması sebebiyle artık olmuş incir reçeli yapacağız.  Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. Aslıcım; rahmetli anneannemden bana yadigardır incir reçeli.. Reçel çok yemediğim için yapmam ama bayılırım.. En sevdiğimdir :) Ellerine sağlık canım.. Çınar'a sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Canım çekti. Bende marketten reçel aldım. İlk önce incirler bitti şimdi sadece suyu kaldı :(
    Seninki çok güzel gözüküyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler