1 Eylül 2013 Pazar

KARNIYARIK








KARNIYARIK
Malzemeler
*  10 patlıcan
*  1 soğan
*  Yarım kg kıyma
*  5-6 sivri biber
*  1 kaşık salça
*  Sıvıyağ

Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin.  Acı sularını bırakırken, diğer tarafta içini hazırlayın. Azıcık yağ koyduğunuz tencereye küp küp doğranmış soğanları ekleyin. Kıymayla birlikte kavurun. İnce doğranmış biber ve küp domates ilave edip pişirin.  Tuz ve karabiber ilave edin. Derin bir kızartma tenceresinde bol yağda bütün patlıcanları kızartın?




  Patlıcanları, karnıyarık tenceresine dizip, içlerini maşayla açın. Harcı doldurup biraz salçalı suyla kaynatın.  Fırın tepsisine dizip, üzerine biberde koyabilirsiniz.  Kısık ateşte lezzetleri birleşinceye kadar pişirin. Maydonoz yapraklariyla da süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler