9 Aralık 2013 Pazartesi

Söke Unla Tahinli Kurabiye

Hamile arkadaşımın canı iki yıl önce yaptığım tahinli kurabiyelerden çekmiş.  Onun için yaptığım kurabiyeleri görüyorsunuz.  Daha önceki tarihten farklı olarak ekstra sıvı yağ kullanmadım. Hem tahin hem margarin zaten yağlı, sıvıyağ yerine süt kullandım.


TAHİNLİ KURABİYE
Malzemeler
*  1 su bardağı tahin
*  1 su bardağı şeker
*  125 gr margarin ya da tereyağ
*  1 çay bardağı süt
*  En az 3,5 bardak Söke Un
*  1 kabartma tozu
*  Üzerine tuzsuz yerfıstığı



Oda ısısında margarine tahin, şeker,  süt,  un ve kabartma tozunu ekleyip homojen bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Buz dolabında 10
dk dinlendirip ister küçük kurabiye kâğıtlarına isterseniz de yuvarlak şekil vererek dizin. Tüm kurabiyelerin üzerine bir parmak dokunup boşluk açın.  Küçük bir çay tabağında biraz tahin ve şekeri karıp, çay kaşığı ile boşlukları doldurun. Üzerlerine fıstıkları dizip 170 derecede 20 dk pişirin.  Fırından çıktıklarında mis gibi bir koku yayılıyor.  Üzeri terlemiş fıstıkları seveceksiniz.  Afiyet olsun.

Bu tarif #yemekfırtınası 2. gün ödevi olarak gelsin :)

1 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık, bende çok seviyorum tahinli kurabiyeyi :))
    Nefis görünüyorlar..
    Afiyetler olsun :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler