17 Ekim 2014 Cuma

Şişte Ton Balığı (Orkinos)

Geçen hafta Pazar günü, büyük aile toplantısı yaptık. Kurban Bayramı'ndan sonra balık pişirelim istedim ve ana yemek olarak ton balığı yaptım. Nasıl pişirsem diye Aslı Abla'dan fikir aldım. Şişte sunumunun ve pişiminin güzel olacağını söyledi. Bende denedim, sizede tavsiye ederim.



TON BALIĞI (ORKİNOS) ŞİŞ
Malzemeler:
*  2 - 2,5 kg Ton Balığı
*  Biberiye
*  Tuz
*  Karabiber
*  Limon dilimleri
*  2 kuru soğan



Ton balığı, şiş için çok ideal.



Ton balığını şişe takabileceğiniz şekilde küp küp doğrayın. Çok yağlı bir balık olduğu için doğrarken "Bu ne böyle?!?!? " diye düşünebilirsiniz. Normal. Doğası gereği böyle. Biberiye, tuz, karabiber ve limon parçalarıyla beraber karın. Bu şekilde buzdolabında en az bir saat marine edin.




İki soğanı halka halka doğrayın, tepsiye dizin. Şişe geçirdiğiniz küp balıkları halkaların üzerine dizin. 170 derecede bir saat pişirin.




Banko beğenilecek, sunumu çok güzel olan bir yemek. Biberiye ve limon çok yakışıyor. Afiyet olsun.

1 yorum:

Yorumlarınız İçin Teşekkürler