10 Aralık 2014 Çarşamba

Kipa ve Yeni Bebek Reyonu

Merhabalar,
Geçtiğimiz hafta sonu  Forum Bornova Kipa , İzmirli anne-çocuk blogger’larını davet ederek bir etkinlik düzenledi. Yeni düzenledikleri reyonlarını, fikirlerini bizlerle paylaştılar.



          Forum Bornova Kipa Hipermarket’te  çok samimi  bir hava içinde diğer anne-çocuk blogger’larıyla ,  hem yenilenen “Bebek Dünyası” reyonları ile ilgili detaylı bilgi aldık,  hem de Milupa'nın bebek beslenme uzmanına sorular yöneltme şansını yakaladık.



            
Kipa’nın yenilenen Bebek Dünyası”nda aileler hem bebeklerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyor hem de bebek bakımı uzmanlarından eğitim alabiliyor.

6 Aralık Cumartesi, Forum Bornova Kipa Hipermarket’te Kipa yetkilileriyle buluşan anne-çocuk blogger’ları,  hem yenilenen “Bebek Dünyası” reyonları ile ilgili detaylı bilgi aldı hem de bebek beslenme uzmanına sorular yöneltme şansını yakaladı.
Perakende zinciri Kipa, yenilediği “Bebek Dünyası” reyonlarında aileler mamadan giyime, bakım ürünlerinden oyuncağa 0 -3 yaş arası çocuklarının tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Aynı zamanda ebeveynler Kipa Bebek Dünyası reyonlarında hafta sonları gerçekleşen etkinliklerde, bebek gelişimi, beslenme, doğru ürünü seçme konularında ünlü markaların uzmanlarına sorularını yöneltebiliyorlar.



ANNELERİN GÖRÜŞLERİ İLE YENİLENDİ
Kipa bu yıl, özellikle anneleri hedef alarak onlara keyifli, aynı zamanda da bilgi alabilecekleri bir alışveriş ortamı yaratılması yönünde bir strateji geliştirdi.
Bu strateji doğrultusunda ilk adım olarak da, bebek ürünlerinin satışa sunulduğu alanları yeniden düzenledi. Bebek Dünyası reyonları düzenlemeleri, birebir görüşmeler, anketler ya da piyasa araştırmaları yöntemi ile  müşterilerin görüşü alınarak gerçekleştirildi. Eksikler tespit edildi, talepler belirlendi ve bu doğrultuda, Kipa hipermarketleri içinde, bebeklere ve annelerine yönelik yeni alanlar yaratıldı. Herbir kategori, bu bilgi ve talepler doğrultusunda düzenlendi. Bebek/çocuk ürünlerinde özellikle gıda dışı ürün grubunda puset, ana kucağı, oto koltuğu, park yatak, mama sandalyesi ürün gruplarında ürün çeşitlendirmeleri ve yenilemeleri yapılarak, uygun fiyatlı ve de kaliteli ürün yelpazesi planlandı ve müşteri için seçenekler artırıldı. Aileler, bebekleri için bu reyonardan  69.90 TL ye oto koltuğu, 59.90 TL ana kucağı, 29.90 TL ye port bebe, 19.90 TL ye ise bebek çantası alabiliyorlar.


Kipa, yenilenen Bebek Dünyası reyonlarının yazıları milyonlarca anne-baba ve ebeveyn adayı tarafından okunan Anne/Bebek-Çocuk bloggerlarını,  6 Aralık Cumartesi günü, Forum Bornova Kipa Hipermarket’inde misafir etti.
İzmirli anne-çocuk bloggerları, Kipa Proje Müdürü Şenay Öztekin ve Forum Bornova Kipa Hipermarket  Müdürü Aycan Namlı ile bir araya geldi ve reyon hakkında bilgi aldılar. Bebek Dünyası’nı ziyaret eden bloggerlar,  mağazada  haftasonuna özel olarak planlanmış  olan aktivideye de katılıp, Milupa Beslenme Uzmanı Işıl Özer’den  bebek ve çocuk beslenmesi ile ile ilgili bilgi aldılar.



Etkinliğin ardından blogger’lara Kipa markalı bebek ürünlerinden oluşan paketler hediye edildi.





BEBEK REYONUNDA NELER YAPILDI

1-      Yeni Doğan Alanında Özel Dizayn : Yeni doğum yapan anneler, özellikle de ilk kez anne olacaklar için  ilk defa anne olacaklar için özel “Yeni Doğan Köşesi”nin dizayn edildiği Bebek Dünyası reyonlarıda, anneler doguma gitmeden önce kendileri ve bebekleri için ihtiyaçları olan ilk ürün gruplarını kolayca bulabiliyorlar.

2-      Reyonun Tasarımı Yapılırken Çocuklar da Düşünüldü: Bebek Dünyası reyonundaki tüm görseller hazırlanırken, aileleri ile birlikte alışverişe gelen çocuklar da unutulmadı. Özellikle alışveriş sırasında çocukların ilgisini çekebilecek, onların da keyif alabileceği bir ortam yaratıldı. Reyonda, bilgilendirme levhaları ve broşürler ile, aileler bebekleri için ürün ve oyuncak seçimi yaparken dikkat etmeleri gereken noktalar, ihtiyaç listeleri yer alıyor.
3-      Ünlü tekstil markası F&F Reyonu ile bağlantı kuruldu: Bebek Dünyası reyonu genişletilirken, Türkiye’de yalnızca Kipa mağazalarında satışa sunulan F&F markalı ürünlerin bulunduğu tekstil reyonu ile arada bir bağlantı oluşturuldu. Böylece anneler kendileri ve eşleri için alışveriş yaptıktan sonra, geçişi kolaylaştıran koridor ile bebek alanına rahatça geçip bebekleri için de F&F markalı ürünlerden alabilecekler.
4-      Ferah bir ortam yaratıldı: Bebek Reyonu’nda ayrıca, daha ferah bir alışveriş ortamı yaratmak amacıyla, kullanılan tüm tekstil ekipmalarının boyutları da yeniden düzenlendi.
5-      Dinlenme Alanı: Özellikle yoğun alışveriş günlerinde, hamile olan, bebeği yeni doğan anneler, eşler ve çocuklar için de reyon içinde oturma alanları oluşturuldu.
6-      Cazip fiyatlı, seçeneği bol kampanyalar: Kipa’nın Bebek Dünyası reyonların dönemlik cazip kampanyalara da ev sahipliği yapacak. Örneğin önümüzdeki günlerde, ilk kez Kipa’da gerçekleşecek olan ve Forum Bornova Kipa hipermarketinde başlayacak olan kampanyada, tüm bebek bezlerinde yapılacak olan 75 TL ve üzeri alışverişlerde kasadan anında 15 TL indirim sağlanacak. Bu kampanya 12 Aralık Cuma gününe kadar geçerli olacak. Daha sonra, farklı kampanyalarımız da gerçekleşecek.



YENİ BEBEK DÜNYASI İÇİN ANNELER NE DEDİ?

Kipa’nın Bebek Dünyası reyonlarında yapılan yenilenmenin ardından ailelere özellikle de annelere fikirlerini sorduk:

En çok beğeni aldığımız konular şöyle:

-          Yeni Doğan Köşesi
-          Yeni dizayn edilen görseller
-          F&F Tekstil alanı ile bağlantı kurulması
-          Alanın bilgilendirme panelleri ile dizayn edilmesi ve bilgilendirici broşürler.

ANNELER EN ÇOK NE TERCİH ETTİ?

Bebek Dünyası’nda alışveriş yapan müşterilerin alışkanlıklarına bakıldığında, bu reyonlardan en çok satın alınan ürünlerin  F&F  markalı bebek giysileri,  bebek bezi, ıslak havlu, bebek maması ve bebek kozmetiğinin olduğu görüldü.

 Forum Bornova Kipa magazasını ziyaret edip bebek alanından alışveriş yapan müşteri sayısı haftalık olarak yaklaşık 7000 Kişi  

Kipa' yı takip etmek isterseniz:
Facebook : Kipa
İnstagram : kipatr 
 Dolu dolu geçen etkinliğimizde tüm Kipa çalışanları güler yüzleriyle bizimle beraberdi. Teşekkürler Kipa .
Etkinliğin sonunda Milupa'dan beslenme uzmanı Işıl Özer'den bebek ve çocuk beslenmesiyle ilgili ip uçları aldık. En çok bal kabağı, yaban mersini ve yeşil biberi tavsiye etti. Anlattıklarıyla bizi strese sokmadı, rahatlattı :)

Teşekkürler Milupa :) İyiki varsın.

 

5 yorum:

  1. Ne güzel dolu dolu bir gün geçirmişsiniz.Sevgiler
    http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. Canım merhaba, faydalı geçti bence , ayrıca herkes çok samimiydi .. inşallah tekrarlanır ;) sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Aslı'cığım çok hızlısın, ellerine sağlık canım, çok güzel bir yazı olmuş! Çok güzel bir etkinlikti, kipa personolide çok güleryüzlülerdi ve bende çok beğendim bu değişimi!!!Çok öpüyorum canım, sevgiler!!!

    YanıtlaSil
  4. Aslı'cigim cok faydali bir etkinlikti. Cok guzel bilgiler aldik. Bebek reyonlarinida cok begendim. Kipa ve sizlerle olmak guzeldi. Nice guzel etkinliklere :)

    YanıtlaSil
  5. Benim gibi ilk defa anne olunca acabalarla kuruyordum kendimi.Çok ince düşünülen fikirler,,çok yaratıcı değil mi kızlar.Eline sağlık canım yazı süper.
    Öpüyorum.Sevgilerimle

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler