20 Aralık 2014 Cumartesi

Paneli Tavuk Kalamar / Pane Hazırlama


PANELİ TAVUK KALAMAR
Malzemeler
*  500 gr kemiksiz tavuk eti
*  1 su bardağı ince galeta unu
*  1 yemek kaşığı mısır unu
*  Tuz ve sevdiğiniz baharatlar ( karabiber, toz biber, köri)
*  2 yumurta

Tavukları olabildiğince şeritler halinde kesin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Ayrı bir tabakta pane harcı hazırlayın. Pane harcı hazırlamanın püf noktası olabildiğince ince hazırlamakdır.  Tavukları çiğden kızartacağımız için yüzeye yapışmalı , ancak tavuktan çok önce pişip kömür olmamalıdır.

Evde sarımsak tozunuz varsa, eminim pane harcınıza yakışır. Tavuk şeritlerini önce yumurtaya sonra harca bulayıp kızgın yağda vok tavada kızartın. İnce şeritler olduğu için kolay pişer. Yanında ayranla çok yakışır. Afiyet olsun.

1 yorum:

Yorumlarınız İçin Teşekkürler