7 Ocak 2016 Perşembe

Kaşarlı Kavurmalı Simit






KAŞARLI KAVURMALI SİMİT
Malzemeler:
*  5 su bardağı un
*  1 çorba kaşığı kuru maya
* 1 çay bardağı sıvı yağ
*  1 çay bardağı ılık süt
*  1 fiske tuz

İçi İçin:
* 250 gr kavurma
*  200 gr kaşar peyniri

Üzeri için
*  Susam

Un, maya, süt, tuz, yağ karışımını yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar, ılık su ilavesiyle yoğurun. Üzerine cam kapak koyup, kaloriferin yanında mayalanmasını bekleyin. Kabaran kocaman (en az iki misli) hamur olacaktır. 8 bezeye bölüp, dikdöktgen gibi açın. İçine kaşar dilimi ve kavurma koyun. Kaşar peyniri ilavesi, kavurmanın parça parça dökülmemesini sağlıyor. Hem eti tutuyor, hemde güzel bir lezzet veriyor. İç malzemesi olarak sosis, salam, sucuk gibi malzemelerde kullanabilirsiniz. Bence en güzeli kavurma oluyor. Her bir simit sarmasını, önce su dolu kaseye ardından susam dolu kaseye bulayıp tepsiye dizin. 180 derecede, üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler