22 Ekim 2010 Cuma

Gelişmeler

Merhabalar,
İzmir'de açık bir hava, garip bir gün. Sabah soğuk, kuşluk sıcaş, öğlen esintili-soğuk, şimdiler yine sıcak. Herkes elinde kazak dolaşıyor. Üşüyünce giyip, yanınca yanlarına yük ediniyorlar. Oğlum bu haftayı hasta geçirdi. Yarın çocuk doktoruna gidip şöyle bir muayene olacağız. Çınarsa daha şimdiden gergin, gitmek istemiyorum diye tutturmuş. "Doktora gitmeyelim. Yemeğimi yiyorum, şurubumu içiyorum. Bak bak iyiyim ben." Ah oğlum ah! Yavyum benim! Dün babannesiyle dedesini yorgunluktan ters düşürmüş. Eşim, akşam almaya gittiğinde tüm uykusuzluğu ve mızmızlığıyla görünce siniri bozulmuş. Ama küçük oğlum gelirken arka koltukta uyuyakalmış. Bütün gece terledi. İki kere fanilasını değiştirdim. Kömüş gibi uyuyan Çınar, sabahın beşinde kalkınca "Karnım acıktı anne" dedi. Bütün gün birşey yemeyen çocuk, 2 kaşk makarna yiyince sevindim. Sabiha Anne, kalem makarnadan koymuş bize. Böyle zamanlarda sizlerde büyük olan şeylere yöneliyormusunuz? Yani kısa düdük makarna yerine, pennelere mesela. Birinden 3 tane yiyeceğine, bundan bir tane yiyor. Yanında meyve suyu içti ve ardından "Anne muhallebi yapalım mı?" dedi. Sıcak sıcak yersek iyi olurmuş, boğazına iyi gelirmiş. Sakızın bir kısmını kesecekmişim, oda çiğneyecekmiş. Damla sakıznın ne olduğunu gösterdim, havanda kendisi dövdü, tadına baktı. Böylelikle sabahın beşinde sakızlı muhallebi yaptık, içine bebe bisküvileri koyduk. Çınar yalana yalana yedi. Sonra babamızı uyandırdık, zorla onada yedirdik. Ne fenayız değil mi? Resmini çekmediğim için tarifini yayımlamıyorum. Yarın ya da pazartesi tarifi veririm. Çınarlar, sınıfça bugün Doğal Yaşam Parkı'na gittiler. Çok güzel vakit geçirmişler. Tüm gün, ananesiyle vakit geçirmiş tatlım. Bugün sizlere Sabiha Anne'yle yaptığımız poaçanın tarifini vermek istiyorum.

SABİHA ANNENİN POAÇASI
MAlzemeler:
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı eritilmiş, soğumuş margarin
- Aldığı kadar un
- 1 yumurta (beyazı içine, sarısı üstüne)
- 1 kabartma tozu
- Biraz tuz
- İçi için bir kase lor peyniri
- Üzeri için susam



Tüm malzemeyi koyup karıştırın. Yumuşak bir hamur olacak. Unu eleyerek koyun, kulak memesi kıvamında olmalı. Poaçaların içine lor peyniri koyarak hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam sepeleyin. Fırında, 170 derecede renkleri azıcık değişinceye kadar pişirin. Bu hamurun özelliği içine tuz koyunca tuzlu olması, hiçbirşey koymayıp, üzerine pudra şekeri sepelersenizde tatlı olması. Çınar için küçük poaça, bizim için koca koca yaptım. Çayla beraber güzel oldu. Afiyet olsun :)

3 yorum:

  1. Poğaçayı çok severim. Çok da lezzetli görünüyorlar.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Gecmiş olsun çınarıma ! ama bidaha anneyi degil babayı kaldırsın geceleri :)

    Pogaca güzelmiş gercekten,elinize saglık :)

    kagan

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler Kağan, iyi dileklerin için. Geldiğinde sanada yaparız poaçalardan :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler