21 Haziran 2011 Salı

Burcu'nun Tırtılı

Bu aralar dairede pek bir kuruduk. Kekimiz, böreğimiz, pastamız odacak çoğumuz rejimde olduğundan eksik kaldı. Favorilerimiz kiraz, salatalık ve kayısı. Kemalpaşa ve Salihli'ye yakın olduğumuzdan kiraza, Tire tarafından da kayısıya doyduk. Burcu'ya kurabiyelerinin güzelliğini,özlediğimizi, anlatınca kırmamış bizi, hemen o akşam yapmış getirmiş bize. Çayla çok yakışan bu kurabiyenin tarifi hemen kayıtlara girsin. Yazılı bir yerlerde kalsında, "Ahhh ah! Ne güzeldi o kurabiyeler. Nasıl yapıyorduk?" demeyelim.



Burcu'nun Tırtılı
Malzemler:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 - 2 küp tereyağ (yakşalık 2 çorba kaşığı)
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yumurta
- Aldığı kadar un

Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edincenceye kadar yoğurun. Bir milyoncularda satılan bir aparatla tırtıl şekli veriliyormuş. Çayla süpper giden bir kurabiye. Beğeneceğinizi tahmin ediyorum. Malzemelerden anlaşılabileceği gibi baz bir kurabiye.

Geçen haftadan beri şefimiz, "Neden asık suratlısınız siz?" deyip durdu. Yoğun çalışmamız, yaptığımız hatalar, İzmir sıcakları, dairede yapılan tadilatlar, klima savaşları derken yüzümüz düşmeye başlamış. Dün akşam "Yeter artık" dedi ve "Yarın sabah moral kahvaltısı yapıyoruz.". Hemen organize olduk, kahvaltı daha akşamdan bize enerji verdi. Sabah hep beraber toplandık. Neler mi vardı? Su böreği, kekler, ev yapımı zeytin çeşitleri, keçi, tulum ve ev peynirleri, yeşillik, domates/salatalık, farklı kadınların ellerinden kahvaltılık çemenler, ajvar vb. vb.
Evde yapılan ekmeği, simitleri poaçaları saymıyorum bile. Hiç bir şey getirmeyenlere çay aldırdık :) Herkesin tuzu vardı. Güzel bir ekibiz biz. Maşallah diyeyim, dilimi ısırayım ama gerçekten iyi birleşiyoruz. İşte süpper miyiz bilmiyorum. Beşeriz ya, şaştığımız oluyor. Eğlenmeye, pikniğe, ya da birşey için birleşmeye geldiğimizde iyi odaklanıyoruz. Sıcaklardan yakınsakta, kanımızı kaynatıyor işte. Stresten sıkılsak, bunalsak, yakınsakta, aynı zamanda canlılık veriyor bu bize. Yaklaştırıyor bizi. Güvenmemizi de sağlıyor.



Kahvaltı için bende aromalandırılmış tereyağ yaptım. Tarifi Aslı Abla'da görmüştüm. Aklımda kaldığı şekliyle yaptım.

Aromalandırılmış Tereyağı
Malzemeler:
- Bir top tereyağ
- Biraz dereotu
- Tuz ve kırmızı biber

Oda ısısına gelen tereyağına kıyılmış dereotu, azıcık tuz ve kırmızı biber ekleyip çatalla karıştırın. Kurabiye kalıplarına doldurup, azıcık soğutun. Soğutmasanızda kalıptan kolay çıkıyor. Düzgün görünmesi için soğutmanız daha doğru olur. Lezzetli ve hoş sunumlu birşey. Ben yıllar önce şinitsel yerken, üzerine bir parça koyduklarını hatırlıyorum. Sahildeki eski Deniz Restorant öyle yapardı.

3 yorum:

  1. Nefis olmuslar bu kurabiyeler, yapanin ellerine saglik

    YanıtlaSil
  2. Kurabiye aparatından almam lazım derhal
    tereyağlarını hiç böyle görmemiştim . hoşmuş

    işyerindeki huzur çok önemli allah bozmasın

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler