22 Eylül 2011 Perşembe

Mevsimin İlk Yağmuru/İlk Hastalık

Merhabalar,
Dün İzmirimize ilk yağmur yağdı. Çınar'ı gördüğümde direkt burnu akmaya başlamış, gözleri kızarmıştı. Aklım geçen yıla gitti. Geçen yıl yaşadığımız zatürre, bronşit ve üst solunum yolu hastalıkları, yorgunluklar hemen üzerime çöktü. Yazlıkları kaldırıp, kışlıkları çıkarır gibi evimizde yerlerini aldılar.

Bu yıl aldığımız en iyi karar, çocuğumuzu devlet okuluna vermek oldu. Branş dersleri olmadığından, "şu dersi kaçırdı, bu derse geç kaldı" durumu yok. "Okula sadece oyun oynamaya gidiyorsun oğlum. Havalar serinliyor. Artık parkta saatlerce oynayamazsınız diye sizleri okulda buluşturuyoruz." dedik. İşe yarıyor ama bu seferde mikroplar işimize taş koydu. Yinede şükür. Geçen yılımıza göre binlerce şükür.

Geçen hafta Cuma günü, Çınarcıkla beraber grip aşısı olduk. Tek doz zannettiğim aşıdan oğlum etkilenince, internette araştırdım. 1 ay sonra rapel i olduğunu gördüm. Hemşiremize sorduğumda," unuttum söylemeyi" dedi. Çocuk doktoruna danıştık "2 ay sonra rapeli var." dedi. Kim haklı, doğrusu ne bilmiyorum. Grip aşısında dikkat olun. Herkes başka birşey söylüyor.

1 yorum:

  1. Ben de anlayamadım gitti bu aşılar ne kadar işe yarıyor...
    Kolay kolay grip olmayan ben bir kez aşı yaptırınca o kışı sık sık gripli geçirdim.
    Bu yıl kesinlikle yaptırmayacağım.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler