6 Ekim 2011 Perşembe

Alabalık

Merhabalar,
Yılın son balkon sefası için balık yaptım. Çınarcıkla Kılıç Balıkçılığa gittik. Çipura alacakken, ısrarla alabalık istedi. Hazır pakette dondurulmuş, 1 kg alabalık aldım.



FIRINDA ALABALIK
Malzemeler:
- 1 kg alabalık
- Zeytinyağı
- Fesleğen, Kekik, Karabiber, tuz

Sos İçin:
- Nane
- 1 limon suyu
- Az zeytinyağı



Balıkları baharat ve zeytinyağına bulayıp, yağlanmış tepsiye dizin. Fırını 175 dereceye ayarlayıp 20-25 dakikada pişirin. Fırının yarım ızgara pişirme şekliyle pişirdim.

Yanında fırın patates ve limonlu havuç salatasıyla güzel oldu.



Balığı pişirirken yarısına annemin yöntemiyle, limonlu naneli sos hazırladım. Annem pişirirken limon suyu, nane ve az zeytinyağıyla bir sos hazırlıyor. Bu sosu pişirme esnasında balığın üstüne ara ara gezdiriyor. Nane ve limon etkisiyle etin tadı değişiyor. Alabalık lezzetli bir balık değil, bu şekilde aromalandırmak olumlu sonuç verdi.

3 yorum:

  1. Annenin püf noktasına bayıldım. Ellerine sağlık Aslı'cığım.
    Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Aslı Abla :)

    YanıtlaSil
  3. nefis olur
    ellerine sağlık canım balkonda balık keyfi de harika olur :))allah ağız tadınızı bozmasın canım

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler