20 Kasım 2011 Pazar

Fincan Keki

Merhabalar,
Geçen hafta Aslı Abla'nın blogunda fincan kekini görünce, "onaydan geçti artık yapmam lazım" dedim.



Çınarcık elinde 3 yumurtayla çıpıcıyı kapıp geldi. "Oğlum 2 yumurta yeter. Bugün başka bir kek yapacağız. Böyle bak, fincanlarda olacak, çeşit çeşit yapacağız." dedim. Yüzüme baktı baktı " Anne o öyle olmaz!! Senin tarifin bi tuhaf! Kek öyle yapılmaz." diye kızdı bana.



Keki yaparken hiç aklına yatmadı. İnatla 3 yumurta kırmak istedi. Şekerle, unla oyaladım, yarım ölçüden kek hamuru hazırladık. Sonuç mu? Enfes oldu. Fincanların kenarlarını kendisi kahvaltı bıçağıyla sıyırdı ve tabaklara ters çevirdi.

Kekin en önemli özelliği, tencerede piştiği için kuru olmaması. Tam çocukların ağzına göre, pufuduk pufuduk oluyor. Ayrıca pişirme tekniği çok hoşuma gitti. Gıdaları farklı şekillerde pişirmek, farklı şekillerde kullanmak hoşuma gidiyor.



FİNCAN KEKİ
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı yoğurt ya da süt
- 1 kaşık vanilya
- 1 kabartma tozu

Çeşni malzemeleri:
- damla çikolata, üzüm, haşhaş, tarçın, kakao

Yumurtayı şekerle çırpın. İçine diğer malzemeleri koyup homojen hale getirin. Türk kahvesi fincanlarını yağlayıp, yarısına kadar kek hamuru dökün.



Üzerlerine haşhaş tohumu, damla çikolata, pembe damla çikolata koyun, bazısına tarçın sepeleyin. Son kalanların içine kakao ya da nesquik ekleyip, fincanlara koyun.



Karnıyarık tenceresinde 9 fincan pişirdim. Kapağı cam olan tencerede yükselişlerini izlemek çok süpper oluyor.



Yaklaşık 15 dakikada orta ateşte pişirin.



Ihlamurla, televizyon karşısında keyif yaptık. Tarif için teşekkür ederim Aslı Abla .

Çınar için tam hüpletmelik kekler oldu. Azıcık hamurla, kısa zamanda, fırın çalıştırmadan, özetle çok pratik bir tarif. Öğrenci evi, sürgün memur, eksik ev işi.

5 yorum:

  1. Bu keki denemek farz oldu artık. Ellerinize sağlık;az malzemeyle ve az zahmetle harika iş çıkarmışsınız ana -oğul :)

    YanıtlaSil
  2. Çınar'ıma afiyet şeker olsun. Ellerinize sağlık her ikinizin de. Bu aralar öyle yoğunum ki, bana da böyle bir yardımcı lazım:))

    YanıtlaSil
  3. Yorumlarınız için teşekkürler kızlar. Colette, deneyin mutlaka :)

    YanıtlaSil
  4. Pratik kolay bir tarif ben de yapmıştı güzelde kabarmıştı sizinkiler pek bi renkli olmuş :)) ellerinize sağlık afiyetler olsun....

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık Aslı Hanım, 16 ekim etkinliğinde tanışmıştık blogunu gezmek bugüne nasipmiş,bende beklerim :) tüm yemek ve yazıların için emeğine sağlık diyorum

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler