8 Şubat 2012 Çarşamba

Yunanistan Hatırası

Annemler yarı yıl tatilinde Atina'ya gittiler. Krizde olan komşuyu ziyaret ettiler. Bu ziyaret çok hoşlarına gitmiş. Daha önce gezdikleri yerin peyniri, ekmeği farklıyken, komşu olunca bir başka oluyor. Her şeyleri bizimki gibi, hiç yabancılık çekmedik diyorlar.



Yunanlıların mastikası nı Çınarcık çok seviyor. Bazen şokella gibi kaşık kaşık yediriyorum ona. Ya da sütlaca, muhallebiye koyuyordum. Deniz bu sefer Attika diye vanilyalısını almış. Oda değişik güzel bir ürün. Martikanın, vanilyalı versiyonu.



Annem, bize, susamlı, fıstıklı karışık kuruyemişler aldı. Küçüklüğümün şekeri sesamenin, karelerini yapmışlar. Susamın kavruk kokusu o kadar hoşuma gittiki, çok özlemişim dayanamadım, çayla beraber avuç avuç bir sürü yedim.



En favorisiyse getirdikleri zeytin yağlı/kekikli kurulardı. Ankara'nın Beypazarı kurusunu çok severim. Tarçınlı, mayalı, tereyağlı enfes bir lezzettir. Yunanlılar aynısınn zeytinyağlı/kekiklisini yapmışlar. Herşeyimiz ortak, bizden dolmayı, baklavayı, yoğurdu almışlar diyoruz. Neden bizde bu ürünü almıyoruz? Ege bölgesinde çok güzel aynı kuru satılabilir. Beypazarı kurusuna ege versiyonu olarak ege kurusu satılabilir. Bence denenmeli.

3 yorum:

  1. Verimli bir gezi olmuş belli, Allah içinize sindirsin, afiyet bal şeker olsun:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Sizede tekrar geçmiş olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Aslıcım, Allah içlerine sindirsin, ne güzel bir gezi olmuş. Eşim gezmeyi sevmediği için, imkan olduğu halde yan köye geçemiyoruz, bırak yurt dışını:)))))) Kısmet artık, elbet bir gün:))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler