2 Kasım 2013 Cumartesi
Cevizli Zeytinli Ekmek
Haftasonu Çınar'la vakit geçirirken, ne zamandır ekmek yapmadım diye düşündüm. Aklıma Serap Ablanın lezzetli ekmekleri geldi. Evde azıcık yaş mayayla hamur hazırladım. Mayalandıktan sonra sızma zeytinyağı ile açıp içine bol zeytin, ceviz ve kekik koydum. Çınarcık halka ekmek istediği için kek kalıplarında rulo ekmrk yaptık. Yaklaşık 40 dk. Üzerinde nemli bezle 2. fermentasyon oldu. Kekkalıbını yükselerek dolfurmays başlayan ekmekler, 100 derecelik fırında 20 dk da iyice yükseldi. Kabarıklığı sabitlemek için 200 dereceye fırın ısısını yükseltip pişirin.
Puf puf süpper ekmek oluyor. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Nasıl nefis bir tadı vardır şimdi onun, ellerine sağlık.
YanıtlaSilsüper olmuştur tabiii, öyle görünüyor :)
YanıtlaSil