17 Temmuz 2014 Perşembe

Çerkez Tavuğu



ÇERKEZ TAVUĞU
Malzemeler:
* 1 bütün tavuk
* 2 su bardağı tavuk suyu
* 1 su bardağı dolusu iri doğranmış ceviz
* 3 dilim ekmek
* 2 diş sarımsak

Üzeri için:
*  Sıvıyağ
*  Kırmızı biber

Bir bütün tavuğu düdüklüde haşlayın. İyice haşlanan tavuğun etlerini, ellerinizle tiftin. Ayrı bir kapta ekmek dilimlerini, sarımsak ve tavuk suyunu birleştirin. Blendırda çekip homojen bir karışım elde edin. Tifttiğiniz etlerle bu sulu hamuru birleştirin. Tuzunu ve ceviz parçalarını ilave edin. Eğer size göre katı bir formdaysa biraz daha tavuk suyu ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Üzeri için sıvıyağda bir dakika kadar kızdırdığınız kırmızı biberi dökün.

Ceviz ve tavuğun enfes buluşması.... Afiyet olsun.



1 yorum:

Yorumlarınız İçin Teşekkürler