13 Kasım 2014 Perşembe

BULGUR PİLAVI



BULGUR PİLAVI
Malzemeler
*  2 su bardağı bulgur
*  3 domates
*  2 biber
*  1 kuru soğan
*  Tuz, karabiber



Soğanı yemeklik doğrayıp,  zeytinyağında kavurun. İçine temizlenmiş biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Kabukları soyulmuş,  küp doğranmış domatesleri ilave edip pişirin. İçine yıkanmış bulguru ilave edin, suyunu çekip hafif kavrulunca sıcak su ilave edin. Tuzunu ve karabiberini katın.


Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra, kaşıkla tam tur karıştırın. Karıştırın ki lezzetler karışsın. Bu şekilde en az on dakika dinlendirin. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. en sevdiğim pilav bu yanınada sarımsaklı cacık mis eline sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  2. Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



    İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler