11 Ekim 2010 Pazartesi

Mantar Çorbası

Günaydııın,
Bugün İzmir'de yağmurlar başladı. Bacalarda kara kara dumanlar çıkmaya başladığına göre kaloriferlerde yanmaya başladı. Ne sıcak ne soğuk tam hasta olma zamanlarında bizde evde koruma kalkanı yemeklere yöneldik. Hemen her akşam bir çorba çeşidi ve salatayla sofraya oturuyoruz. Bazen balık, bazen tavuk ama illaki biraz protein soframızda oluyor. Bugünde mantar çorbası tarifi vereceğim. Eşimin en sevdiği çorbalardan biri.



KREMALI MANTAR ÇORBASI
Malzemeler:
- 250 gr taze mantar
- 2 yemek kaşığı un
- Sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 lt su
- Kıyılmış maydonoz
- İsteğe göre tavuk suyu tableti
- Tuz

Mantarları yıkayıp, dilimleyin. Dilimlenmiş halde limonlu suda bekletin. Tencereye sıvıyağ koyup süzdüğünüz manyarları eklkeyin. Şöyle bir kavrulduktan sonra (mis gibi kokusu çıkınca) içine suyu ekleyin ve kaynatın. Bir bardak sütte unu karıştırın, koyu kıvamlı olan sütü yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Bulyon tableti koyacaksanız bu aşamada ekleyin. Çorba kaynamaya başlayınca tadına bakın, ona göre tuz ilavesi yaparsınız. Üzerine kıyılmış maynonozla süsleyerek servis yapın. Ben salatalara çok kullanmışım, evde kalmamış diye öğütülmüş, kurutulmuş maydonoz sepeledim. Tazesi olsaydı daha iyi olacaktı. Afiyet olsun :)

2 yorum:

  1. öznur...aslıcım ellerine sağlık.bizim de ailecek çok sevdiğimiz bir çorbadır.ben daha farklı yapıyorum.mantarları küçük küçük doğrayıp bir tencerede kaynatıyorum.Ayrı bir tencerede tereyağ ve zeytinyağı ile zar büyüklüğünde doğranmış soğanları kavururken üzerine ununu ilave edip biraz daha kavuruyorum.daha sonra soğuk sütünü ilave ediyorum.bu karışımın üstüne mantarlarla suyunu koyuyorum.isteğe göre tuz ya da tavuk bulyon koyuyorum(varsa orjinal tavuk suyu)ve varsa krema ile kıvamını bulduruyorum.biz çok seviyoruz:)senin yaptığını gördüğüm gün ben de mantar alıp yaptım,tekrar ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorumun için çok teşekkürler Öznur'cuğum :) Senin tarifinide ben deneyim. Muck kocaman! Toprağı öp benim için.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler