25 Ekim 2010 Pazartesi

Barbun Tava

Merhabalar,
Yeni bir gün ve yeni bir günün getirdikleriyle beraberiz. Sabah işe gelmek benim için çok zor oldu. Gece içtiğim grip ilacı kafamı yastığa kilitledi. Sabah hazırlanırken,oğlumla "korsan ailesini" izledik. Eşime "Baba sen kaptan mısın, korsan mısın?" diye sordu. Kaptanlar sıkıcı, korsanlar ilginç geldi. İlker, sabah işe gidip elinde kılınçla milleti kıran geçirip, akşam bandanasıyla dönmeli. Bende kurukafalı takılar takıp, deniz ürünleri pişirmeliyim. Oğlumda bu aksiyonun içinde eğlenmeli. Bugün size basit bir tarif vereceğim. Barbun tava :)



BARBUN TAVA
- Taze ayıklanmış barbun
- Sıvıyağ
- Un
- Tuz



Barbunları bol suda yıkayıp, tuzlu una bulayın. Sonrada, kızgın yağda kızartın. Pratik ve basit. Püf noktası, ocağın etrafına el bezleri sardım. Böylelikle sıçrayan yağlarla daha az uğraşmış oldum.

3 yorum:

  1. en sevdiğim balıktır. çok güzel görünüyor Aslıcım ellerine sağlık. bu arada ben de griple boğuşuyorum ve Can'da uzak durmak çok zor oluyor.
    ilaç ne kullanıyorsun diye sorayım etkiliyse ben de yazdırayım. Çınarcığı benim için öp olur mu?

    YanıtlaSil
  2. Un olarak mısır unu seçelim - lezzeti ikie katlayalım...:)

    YanıtlaSil
  3. Yorumlarınız için teşekkürler. Evde mısır unu yoktu, normal un kullandım. Sabiha anne Ordu'dan getirmiştir kesin. Ondan alayım azıcık. Elifciğim, Çınar kronik hasta oldu. İyileşmek bilmiyor. Lövepront diye bir öksürük şurubu var. O biraz iyi gibi. Beraber şurup içiyoruz. İkimizede iyi geldi. Analı oğullu tavsiye ederim. Öp Can'ımı benim içi gocaman!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler