2 Nisan 2011 Cumartesi

Havuç Reçeli

Merhabalar,
Sabiha anneyle geçen gün portakal reçeli, kabuk şekerlemesi üzerine konuşuyorduk. Benim lezzeti yerinde ama sulu sepken portakal reçelimden sonra neler yapabileceğimizi konuştuk. Ağrı'da yaşarken hep pazarda İran'dan ithal havuç reçeli satıldığını anlattım. Onunda ilgisini çekti ve Emine Beder, Oktay Usta kitapları karıştırıp değişik havuç reçeli tarifleri baktık. Geçen hafta sonu Homeros Restorant'a kahvaltıya gittiğimizde de havuç reçeli ikram ettiler. Bence yeni trend bu. Vişne ve çilek bu kış çok yedik, sıkıldık. Yeni tatlar arıyoruz. Yeni ve lezzetli birşeyler denemek isterseniz bu tarifi deneyin.



HAVUÇ REÇELİ
Malzemeler:
- 750 gr havuç rendesi
- 1 kg şeker
- 1 greyfurt
- 1 mandalin
- 1 limon
- 1 portakal

Havuç rendesiyle şekeri birleştirin. Narenciyelerin sularını sıkıp ekleyin. Hepsi birlikte karıştırın. Limon tuzu koymanız gerekmez, narenciye suları yeterli asitliği sağlıyor. Reçel koyulaşınca altını söndürün ve kavanozlara paylaştırın.

Bu reçel İran'dan gelenlerin aynısıdır. Homeros Restorant (Mümtazi)'ta yediklerimizde içinde birde file badem vardı. Oldukça yakışmış. İsterseniz bir taşım kaynattığınızda iri cevizde eklebilirsiniz. File bademde çok yakışmış.

Not: Bu tarifi denerken kullanıdığınız havucun kalitesi çok öenmli. Lütfen market havucuyla değil, çıtır çıtır pazar havucuyla deneyin. Sevgiler.

5 yorum:

  1. Aslı'cığım bu tarifi çok sevdim. Hemen deneyeceğim. Denedikten sonra yazarım:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Çok değişik,daha önce hiç görmediğim bir tarif
    mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  3. evet yaa hep ayni ayni olmuyor, farklilik lazim biraz :))
    aslicim ellerine saglik canim recelin enfes görünüyor..
    sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  4. aa hiç yememiştim. denenecek kadar da kolaymış. tşk

    YanıtlaSil
  5. Reçeli birkaç değişikle denedim, çok güzel oldu Aslı. Ellerine sağlık olsun.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler