Yalvaç’ta aldığımız koca kabaklardan biriyle yumurtalı kabak pişirdim. Diğeriyle de ne yapsam diye Denizle konuştuk. “Neden kabak dolması dilimleri yapmıyorsun?” dedi. Hak verdim, değişik olabilir diye düşündüm ve denedim.
ETLİ KOCA KABAK DOLMASI
Malzemeler:
- 1 koca kabak (isterseniz başka kabakta kullanabilirsiniz)
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 su bardağından 2 parmak az zeytinyağı
- 3 incecik doğranmış kuru soğan
- 200 gr kıyma
- 1 domates rendesi içine + 1 ince doğranmış domates süslemek için üzerine
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım demet maydonoz
- Yarım demet dereotu
- Kuru nane, tuz ve karabiber
- İsteğe bağlı kimyon ve köride eklenebilir.
Kıyılmış soğan, domates rendesi, kıyma, yıkanmış pirinç, ince doğranmış yeşillikler,salça, tuz ve baharatları karıştırın. İç harcı iyice kardıktan sonra kabağı çizgili soyun. İri parçalar halinde böldükten sonra içlerini çıkartıp, harçla doldurun.
İnce domatesle kapatıp tecereye dizin. Boşluklara biber doldurulabilir.
Üzerine azıcık zeytinyağı dökün ve az suyla pişirin.
Evdekiler bu dolmayı çok sevdi. Ancak muzip tipler “soğutma kulelerine, reaktörlere vb.” benzetebilir. Bu benzetmeleri yapanların bedenlerine dikkat edin. 36 * 38 bedense takmayın. 40 ve + ise , bir dahakine azıcık küçük yaparsınız. Sevgiler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkürler