21 Eylül 2012 Cuma

CACIK



Cacık yaz aylarının vazgeçilmezidir. Tüm bileşenleri lezzetli: yoğurt, salatalık ve sarımsak.
Bölgesine göre sunumu ya da baharatı değişebiliyor. Bazı yerlerde illa üzerinde zeytinyağı olur. Bazen de sumak ve nane karışımı bulunur. Bu lezzetli yiyeceği oğlum bir türlü yemiyor. Nasıl yedirsem, ne yapsam diye düşünürken, kendimi bu konuda yormamaya karar verdim. Etrafımda cacık sevmeyen tek bir kişi yok. Yapmam gereken şeyin en doğru cacığı yapıp, sunmak olduğuna karar verdim. Doğruyu görsün, şimdi yemesin, ileride eninde sonunda sevecek. O zaman geldiğinde orjinalin nasıl olduğunu bilsin yeter. Değil mi?







CACIK

Malzemeler:

- Her kase için bir salatalık

- Yoğurt

- Sarımsak

- Zeytinyağı

- Sumak ve nane

Salatalıkların kabuklarını soyun ve bıçakla incecik kıyın. Sarımsaklı yoğurtla birleştirin. Kaselere dağıttıktan sonra zeytinyağ gezdirin, sumak ve naneyle servis edin.



Can alıcı iki noktadan biri salatalıkları rendelememektir. Rendelenmişi de tüketilir, ancak tercih edilmez. Elde kıyılmış olan önceliklidir. Yoğurt seçiminde kese yoğurdu tercih edilir. Konsantre olmasının yanı sıra farklı aroması cacığa ve mezelere yakışır. Sızma zeytinyağı aroma kazandırır. Sumak ekşilik, nane hoş koku verir.

1 yorum:

Yorumlarınız İçin Teşekkürler