1 Ekim 2012 Pazartesi

Peynirli Çörek

Tuzlu kek yapmayı planlarken, aslında poaça yapmak istediğimi farkettim. Üç yumurtayı çırpmışken, poaçaya dönemedim, kendi uydurduğum bu çöreği yaptım. Kalabalık kahvaltılar için süpper tarif.



PEYNİRLİ ÇÖREK
Malzemeler:
-  3 yumurta
-  1 tatlı kaşığı tuz
-  Yarım demet maydonoz ve dereotu
-  1 su bardağı zeytinyağı
-  1 su bardağı yoğurt
-  1 kabartma tozu
-  Aldığı kadar un
-  Arası için bir kase lor peyniri

Yumurtaları tuzla çırpıp, kıyılmış otları ilave edin. Yağ, yoğurt ekleyip, kabartma tozuyla un katın. Homojen, yapışmayan bir hamur elde edince, yaplanmış tepsiye hamurun yarısını yayın. arasına lor peyniri serip, diğer hamur parçasını üzerine yayıp susamla süsleyin. 180 derecelik fırında 30 dakikada pişiyor. ikinci kat hamuru ayrı bir yerde açıp peynirin üzerine sererseniz, daha rahat kaplarsınız.

2 yorum:

  1. Böyle doğaçlama şeyler her zaman çok lezzetli olur, Murphy kanunu yani:)) Ellerine sağlık Aslıcım..

    YanıtlaSil
  2. SEVİYORUM BEN DE TUZLU KEKLERİ KURABİYELERİ ÇÖREKLERİ ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR SEVGİYLE KAL...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler