19 Şubat 2013 Salı

ISPANAK YATAĞINDA TAVUK

Bu yıl evde hemen hemen her hafta ıspanak pişirdim. Yemeğini yaptım, yumurtalısını, böreğini yaptım. Hemen herşeyi denediğimi düşünürken, eşim karşımda 1 kg ıspanakla bana bakıyordu. Sıkıldım demek istemiyorum. Çünkü ıspanağı çok severim ve tam zamanı. Şimdi sıkılıp iki ay sonra özlemek çok saçma.

Aklıma eski birim şefimiz Müge Abla geldi.Yıllar önce Müge Abla bana ıspanak yatağında beşamal soslu tavuk anlatmıştı. Kafamdaki çarklar, gacırdaya gucurdaya döndü, hafta sonu Müge Abla'mı anarak onun tarifini denedim.

DSC_0035

ISPANAK YATAĞINDA TAVUK
Malzemeler:
-  750 gr ıspanak
-  Yarım kg tavuk göğüs eti
-  1 soğan
-  Zeytinyağı
-  Yarım çay bardağı süt

Beşamel Sos İçin:

-  1/4 Paket margarin ya da tereyağ
-  1 Kahve fincanı un (65 gr)
-  2,5 Su bardağı süt ( 500 ml)

Üzeri İçin:
- 250 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Soğanı yemeklik doğrayıp,  zeytinyağında çevirin. Kavrulmaya başlayınca doğranmış ıspanakları ekleyip kavurun. Biraz tuz ve karabiberle tatlandırın.

DSC_0014

Başka bir tencerede tavukları azıcık yağda kavurun. Süt ilave edip, sütü çektirin. Pişmiş tavuk parçalarını ıspanakların üzerine serin.

DSC_0015

Beşamel sosu hazırlamak için, küçük bir tencerede margarini eritip unu ilave edin. Unun kokusu çıkınca sütü azar azar ilave edip sos kıvamına getirin.  Sosu tavukların üzerine döküp, rendelenmiş kaşarla tüm kabı kaplayın.

DSC_0017

Pişince enfes görünüyor.

DSC_0019

Dilim, dilim servis edin.

DSC_0033






3 yorum:

  1. çok nefisss ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Offfo Aslıcım ne yaptın sen yahu? :)) Görüntü süper, lezzeti tahmin etmekse gayet mümkün.. Ellerine sağlık, nefis görünüyor ablacım..

    YanıtlaSil
  3. Görüntüye bayıldım tadı kimbilir ne güzeldir... Aslıcım ellerine sağlık canım.
    Bir de karnabaharlısını denemeni tavsiye ederim canım. Oda inanılmaz lezzetli oluyor:))))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler