18 Şubat 2013 Pazartesi

TAT ile Fırında Kanat

DSC_0109

FIRINDA TAVUK KANATLARI


Malzemeler:

- Yaklaşık 750 gr tavuk kanadı

- 2 diş sarımsak

- 1 dolu yemek kaşığı Tat Köy Domates Salçası

- 1 tatlı kaşığı kimyon

- Sumak, kırmızı pul biber, karabiber , kekik

- Tuz

- Zeytinyağı

- 1 yemek kaşığı yoğurt


DSC_0096




Tavuk kanatlarını yıkayıp, süzün. Tat Köy Domates Salçası, kimyon, yoğurt, tuz ve diğer baharatları harmanlayıp kanatlarla birleştirin. Yaklaşık 2 saat buzdolabında marine edildikten sonra borcama dizip 200 derece fırında 35 dakika pişirin.


Kanat genelde yaz aylarında mangalda tüketilir. Uzun tamandır yemeyince özlemişiz.


Egeden Tarifler, Müberra Hanım'ın blogunda bahsettiği Tat etkinliğine katıldım. Hafta sonu, kargocu kapıyı çalınca çok şaşırdım. Elinde Tat'tan bir koliyle geldi.





DSC_0008


Egeden Tarifler, Müberra Hanım'a da vesile olduğu için, Tat ailesine gönderdikleri ürünler için teşekkür ederim. Soğanlı domates ve soğanlı biberli domatesi daha önce denemedim. Merak ediyorum nasıl olduklarını.

3 yorum:

  1. Tavuklar çok iştah açıcı görünüyor. Yarışmaya gösterdiğin ilgi için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Canım görüntü nefissss :) Ellerine sağlık. Hediyelerini de afiyetle tüketin inşallah...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler