24 Temmuz 2013 Çarşamba

Haşhaşli Revani

 Daha önce hashasli revani tarifi yayinlamistim. Çinar, bu hafta sonu icin benden haşhaşli revani isteyince şekerini biraz azaltip yaz versiyonunu yaptim. Iftar icin isterseniz, farkli bir tatli olabilir.


HAŞHAŞLI REVANİ * YAZ TİPİ


Malzemeler:

- 4 yumurta

- 1 su bardağı sıvıyağ

- 1 su bardağı mavi haşhaş

- 1 su bardağı un

- 1 paket kabartma tozu

- 1 su bardağı şeker



Şerbeti için:

- 3 su bardağı toz şeker

- 3 su bardağı su


Yumurta ve şekeri çırpın. İçine yağı ekleyin. Haşhaş, un ve kabartma tozuyla hamur kısmını homojen hale getirin. Borcamı yağlayıp kek hamurunu yayın. 170 derecede yaklaşık 40-45 dakikada pişiyor.



Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu kaynatın. Limon sıkmanız gerekmiyor.



Şerbet dökülürken soğuk olacak, keki sıcak olacak. Bu şekilde bir gece dinlensin.


Yaz stili dememin sebebi, önceki tarife göre 2 bardak daha az şeker içermesidir. Çınarcığım istedi diye yaptım. Kısmetse hemen hemen her bayram olduğu gibi bu bayramda da yapacağım. Yaz günü krem şantiyle değil, üzerine konan bir top dondurmayla servis edilebilir. Görüşürüz.







1 yorum:

  1. Haklısın aslıcım
    yaz versiyonu dondurma ile iyi gider..
    Ellerine sağlık ..
    Çınar 'a ve sizlere afiyetler olsun....

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler