13 Kasım 2013 Çarşamba

Fırında Koca Kabak Mücveri


Koca kabağın çekirdeklerini kuruttum. Kalan etli kısmını oyacakla çıkardım. Yalvaç'ta bu kabakla özellikle saç böreği yapılır. Tüm malzemeyi karıştırıp basit bir mücver yaptım.

FIRIN MÜCVERİ
Malzemeler
*  1 Koca kabak içi (yaklaşık 1 kg)
*  4 Su bardağı un
*  Tuz
*  Karabiber, kırmızı biber
*  1 Bağ maydonoz
*  1 Bağ dereotu
*  1 Çay bardağı zeytinyağı
*  5 Yumurta



Tüm malzemeyi karıştırıp, yağlanmış fırın tepsisine yayın.  200 derecede 1 saatte pişiyor.

Hafif bir yemek olmasının yanında yumurtayla protein içeriği, kabaklara sebze yönü, 4 bardak unla tahıl grubu, ve içerdiği zeytinyağı ile yağ grubu ihtiyaçları karşılayan tam bir besin.

Afiyet olsun.


Çınar, içi boşalan, sırf yeşil kabuk kalan kabağı kendine "iksir kazanı " yaptı. Kim bilir ne büyüler, ne iksirlere gebeyiz :)

2 yorum:

  1. çekirdekleride ne güzel yenir, mücver güzel görünüyor eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık canım çekti :D

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler