24 Mayıs 2010 Pazartesi

Börekler

Merhabalar,
Bugün ilk tarif mailimi aldım. Çok mutluyum. Kardeşim Deniz bana sosisli milföy böreği tarafi vermiş. Ekine de gördüğünüz resimleri eklemiş. Sosis imalatında kullanılan malzemelerin içeriğini bildiğim için salam sosis gibi ürünlere pek rağbet etmiyorum. Pizza yerken ayıklamam, kumpiri yerken mezeleri sosis kriterine göre seçmem ama evimede özellikle almam. Çocuklara bu tür şarküteri ürünlerini, et yerine yediren anneleri anlamıyorum. Parça et ve tavuğu çocuklar sert diye yemiyor. Sosis gibi ürünler yumuşak ve lezzetli olduğu için çocukların tercihi. Bizse ailecek bunların yerine Çınar'a et yemediğinde barbunya, kuru fasulye ya da nohut pişiriyoruz. Hele sucuklu kuru fasülyeye Çınar bayılıyor(Sucukta şarküteri değil mi demeyin,biz türküz. O şarküteri sayılmaz :) ). Kuru fasülye-pilavdaki protein miktarı biftekten fazla. Bitkisel proteinden sıkıldığında devreye köfteli, kıymalı şeyler ya da balık giriyor. Türk mutfağı oldukça çeşitli ve lezzetli. Yemek çeşitliliğimiz annelerin yardımcısı.

Neyse... Gelelim tarifimize

SOSİSLİ MİLFÖY BÖREĞİ
Malzemeler:
- 16 adet kokteyl sosisi
- 8 adet milföy yaprağı
- 1 adet yumurta sarısı

Kare milföy hamurlarını ikiye, üçe bölün. İçlerine sosis koyup sarın. Tepsiye yağlı kağıt serip, börekleri dizin. Üzerlerine yumurta sürüp, susamda sepeliyebilirsiniz. Oldukça eğlenceli, değişik bir görünümleri oluyor. Tabakta güzel duran basit bir tarif. Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler