30 Temmuz 2010 Cuma

Elif Usülü Tavuk

Merhabalar,
Bugün Ankara'da artık son günümü yaşıyorum. Oldukça dolu dolu bir on gün geçirdim. Hem bilgisayar kursu, hemde Ankara yaşamı olarak yoğundu. İlk hafta evimden, kuzumdan ayrılmanın etkisiyle biraz rahatsızlandım, ikinci hafta telafi ettim. Buradaki tek eksik eşim ve oğlumdu. Son üç yıldır hep aile etrafında yaşadıktan sonra, üniversiteyi yeni kazanmış, başka bir şehire eğitime gelmiş gibi hissettim. İlk ayrılış hep ilk ayrılış oluyor. Bu ayrılığın hakkını vererek yaşadım burada. Hem hüznümü, hemde neşemi. Son hafta kurstan çıkar çıkmaz, turistik bir yeri gezdim. İyide ettim,çok katlı alış veriş yerlerinde Türkiye'nin her yerinde aynı olan vitrinleri gezeceğime değişik birşeyler yaptım. Yakında İzmir'de işe başladığımda da özlemle başlayacağım. Limanımı, antrepomu özledim mi? Valla özledim. Sabah kahvaltılarımızı, odada dinlediğimiz müzikleri, pencere önündeki çiçeklerimi... Evimi, arabamı, sokaklarımı, çayımı özledim.

Ankara'da en son akşam Ahmet'lere yemeğe davetliydim. Tatlış Elif, süpper bir tavuk yemeği yaptı. İzmir'e döndüğümde hemen bizimkilere yapmak istiyorum.

ELİF USULU TAVUK
Malzemeler:
- 1 kg tavuk kalça (kemiksiz)
- 2 kabak
- 2 havuç
- 8 sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşı köri sosu (isteğinize göre az/çok ayarlayın)
- 1 yemek kaşığı soya sosu (isteğinize göre az/çok ayarlayın)



Tavukları yıkayıp süzün. Vok tavaya sıvıyağı koyup, azıcık kızdırın. Ardından tavukları ve iri sarımsakları koyup, ağzına bir kapak kapatıp Elif'in deyimiyle biraz mühürleyin. Sonra jülyen doğranmış kabak ve havucu ilave edip pişmesini bekleyin. Ocaktan almaya yakın soya sosu ve köriyi ilave edip, kapağını kapatarak pişirin. Soya sosundan dolayı biz tuz koymadık. Eğer ihtiyaç duyarsanız tadına bakıp ilave edin. Bence enfes bir yemek. En kısa zamanda denemem lazım.

3 yorum:

  1. yanında ne içtiniz :) ya da ne içmek lazım :p

    YanıtlaSil
  2. en kalite şarabımı açtım desem inanır mısın? şaka bir yana en güzeli şöyle bol asitli bir coca cola içmek. bir ara gel de sana da yapayım.gerçi sen ona da bi kusur bulursun ya :D :D :D

    YanıtlaSil
  3. ben dün akşam tavuk pirzolayla denedim, enfes oldu. yupiiiii bu akşamda yiyeceğiz :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler