22 Şubat 2011 Salı

Mantar Güveç

Sevgililer Günü yemeğinden bir tarifim daha var.



MANTAR GÜVEÇ
Malzemeler:
- 500 gr taze mantar
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 domates
- 4 sivri biber
- Tuz,karabiber
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Üzeri için 250 gr kaşar peyniri rendesi



Mantarları yıkadıktan sonra bir süzgüye alıp suyunu süzdürüyoruz. Kuru soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp, sıvı yağda kavurun. Mantarlar büyükse dörde, küçükse ikiye bölüp tencereye ekleyin. Yeşil biberi, kabukları soyulmuş, doğranmış domatesi ekleyip iyice pişirin. Baharat ve tuz ilave edip kavurmaya devam edin. Pişerken mutfağa mis gibi koku yayılıyor. Küçük borcamlara bölüp, üzerine kaşar rendesi dizin. 10 dakika fırında üzeri kızarıncaya kadar kalsın.

Balığın yanında, meze olur diye yaptığım bu çeşit balıktan fazla beğenilince biraz bozuldum. Mercanları tavada kızartıp, çipurayı fırında pişirmiştim oysa. Bundan sonra bir kilodan ana yemek olarak yapmayı planlıyorum. Yarın görüşürüz.

7 yorum:

  1. elif budaklıer22 Şubat 2011 00:54

    aslıcım bana güzel bir fikir verdin.
    ben bunu kuş başı tavuk göğsüyle pişirip sonra küçük güveç kaplarına koyayım, üzerine kaşar serpip kızarıncaya kadar fırınlayım. nasıl olur??
    ellerine sağlık.
    elif

    YanıtlaSil
  2. Aslicim ziyaretin ve yorumun icin tesekkürler...Yanliz ben yurtdisinda yasadigimdan böyle bir yarismaya katilamam...Ama yinede ilgin icin tesekkürler.Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. aa ben de c.tesi balık daveti verecektim. yapsam mı acaba meze olarak?? tarif için tşk arkadaşım. eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. Çok severim:))) İnanılmaz güzel olur, ellerine sağlık Aslı'cığım.

    YanıtlaSil
  5. Aslı Hanım, aynı şehirde olsakta uçursam size hemen.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler