24 Haziran 2011 Cuma

Çilek Soslu İrmik Tatlısı



Geçen gün Aslı Abla'nın sitesinde gezerken çilek soslu puding tarifi görmüştüm. Aklımda sos kısmı fena halde kaldı. Çünkü çok güzel bir fikir. Hazır soslara falan ne gerek var? Hafta sonu Sabiha Annem irmik tatlısı yapmamı istedi. Bende yaptım, yanınada bahçede Çınarcıkla topladığımız çileklerden sos yaptık.

Çilek Soslu İrmik Tatlısı
Malzemeler:
- 1 lt süt
- 10 yemek kaşığı irmik
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya

Sosu İçin:
- 1 bardak çilek
- 2-3 yemek kaşığı toz şeker

İrmik tatlısı malzemesini karıştırıp, göz göz oluncaya kadar pişirin. Islatılmış borcama döküp soğutun. sosu için, temizlenmiş çileklerin üzerine şeker döküp, 8-9 saat buzdolabında bekletin. Sulanan çilekleri çatalın tersiyle ezin ve irmik tatlısının üzerine dökün.

Çilek sosu için pazardan alınan çilekler renk açısından daha iyi sonuç verebilir. Sabiha Annelerin yazlıklarında, bahçede hormonsuz, gerçek çilek var. Renkleri açık pembe, boyları küçük küçük. Kokularıysa, pazarda satılanlar gibi değil. Çınar'la bir-iki kavanoz reçel yapmışlar. Ben sezon sonunda yetiştiğim için 1-2 kase ancak topladım. Bir bardağından Aslı Abla'nın tarifiyle sos hazırladım. O kadar hoşumuza gitti ki, hemen bir bardak daha yaptım. Bundan sonra bu şekilde meyveli soslar hazırlayacağım. Dondurmanın üzerinede bu sos çok yakışıyor.

5 yorum:

  1. sos hiç pişmeyecek mi?

    YanıtlaSil
  2. Bizim evde irmik tatlısı çok sevilir.Değişik soslarla daha lezzetli olur ellerine sağlık canım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Sosu öyle mi dökeceğiz acaba? bu arada bloğunuz güzemiş, tebrikler:)
    www.LensMarket.Com

    YanıtlaSil
  4. Evet sosu öylece dökebilirsiniz. İsterseniz sadece suyunuda kullanabilirsiniz. Aslı abla (www.dokuzuncubulut.com ) tanesiz haline "çilek suyu" diyor. Çok lezzetli, pratik ve basit. İnşallah sizde beğenirsiniz.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler