3 Haziran 2011 Cuma

Karadut Suyu

Merhabalar,
Güzel İzmir günlerinin güzel pazarlarına karadut çıktı. Biz pazarları beklemeden, Çınarcık'la ağaçlardan toplayıp, üzerimizi başımızı kırmızıya boyadık. Ağaçta gördüğümüzde toplamak nasip olmuyor. Yemekten, sepetimiz bir türlü dolmuyor :)
Değişik şeyler deneyelim diye 3 paket karadut aldım. Sizlere bugün karadut suyu tarifi veriyorum. İlerleyen günlerde, bu suyu hazırlarken yanında yaptığım karadut reçeli ve karadut likörünün de tarifini vereceğim. Artık güzel olurlarsa ne ala. Olmazlarsa, nedenlerini konuşuruz.

Oğlum bu aralar çok seviyor. Fırsat bu fırsat. Herşeyini yapmayı planlıyorum. Sadece deep freeze de dondurmayacağım. Donuk şeyleri çok sevmiyorum. Belki şurup hazırlayıp, konsantre halde muhafaza edebilirim.



KARADUT SUYU
Malzemeler:
- 1 paket (yaklaşık 350 gr) karadut
- 1 su bardağı şeker
- 1-2 parça limon tuzu
- 2,5 su bardağı su



Karadutu bir kaba koyup, bol suda yıkayın.



Süzülen taneleri bir tencereye alıp, üzerine şeker dökün. 7-8 saat buzdolabında şekerle beklesin. Ben sabah işe giderken koydum, akşam iş dönüşü aldım. Elinizle şekerli meyveyi yoğurup iyice özünü çıkarın.



Süzgüden geçirip, içine su ve limon tuzu ilave edip bir taşım kaynatın. Kaynatırken ilk önce kaymak bağlayıp, yükseliyor. Şöyle bir karıştırdığınızda, yapıyı kırıyorsunuz. İçimi çok süpper.

Soğuk içiniz :)

2 yorum:

  1. Karadutuda pek severim.. Bizim memlekette bahçemizde beyaz duttan var. İnsan olmadığına özenir ya benimkide o hesap..
    Sağlıklı karadut suyunuzu afiyetle için..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık Aslı'cığım, afiyet şeker olsun minik Çınar'a. Tatilde sabah yürüyüşü yaptığımız yolda var karadut ağacı. Dönerken toplayıp yiyoruz kahvaltıda. Denize girdiğimiz yerde de beyaz dut var. Aynı şekilde onun da başından ayrılamıyoruz:)
    Reçelini çok severim de likörünü merakla bekliyorum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler