5 Aralık 2011 Pazartesi

Tiyatro Zamanı

Merhabalar,
Geçen bayram kızkardeşim ve annem için tiyatro bileti almak istedim. Uzun zamandır,beraber bir aktivite yapmadık, kızkıza gezmeyi istemiştik. Ama Karşıyaka Devlet Tiyatrosu'nda oynayan "Romeo ve Juliet" Konak Sahnesi'ne taşınmış. Öyle olunca kalmıştı. Karşıyaka'ya tekrar geldiğini görünce hiç düşünmeden iki bilet aldım.
Bu yıl İzmir'deki oyunlar çok süpper.



Geçen Cumartesi, arkadaşım Dilan'la, aşk hakkında konuşa konuşa Romeo ve Juliet'e gittik. Tiyatrodan önce rijit konuşuyorduk, oyundan sonra bakışlarımız değişti, düşüncelerimiz karıştı. Uzun zamandır bu kadar etkilenmemiştim.

Pazar günüyse, Figen'le buluştuk. Oğullarımız Çınar ve Kaan beraber oyunlar oynadı. Özsüt'te buluşsakta Çınar hiç bir şey yemek istemedi. Allah'ım bir çocuk nasıl hiç bir şey yemez? Bunu anlayamıyorum. Yeri geliyor çok güzel yiyor, yeri geliyor açlıkla yaşıyor. Nasıl oluyor?!? Bir çocuk Özsüt gibi bir yere gidip nasıl birşey yemez. "Iyyk! İstemiyorum anne. Canım istemiyor." diyor. Tuzağıma düşmedi. Tös tös tiyatro sokağına doğru yollandık.



Edi'nin Annesi Nerede? oyununa girdik. Bunu özellikle yazıyorum, çünkü kayıtlara geçsin istiyorum. Çocuklarımız ilk defa tiyatroya gitti. Edi ve Can'ın hikayesine çocuklar bayıldı. Çevre- doğa bilinciyle ilgili güzel bir oyundu. Ellerimizi çırparak müziklere ritim tuttuk. Dönüşte metroyala eve dönerken oğlumun canı simit çekti. Şapşal şapşal yüzüne bakınca " Anne canım simit çekti işte, n'apıyım?" dedi. Aldım. Kuru simitle eve geldik. Belkide bu dönem için böylesi daha iyi. Yaklaşık on gün önce Çınar'da su çiçeği gibi kabartılar çıktı. Allerji olduğunu öğrendik ama neye olduğunu bilmiyoruz. Sadece alerjen şeyler yiyen (fıstık, çilek, soyalı köfte vb.) çocuğum belkide doğal olarak alerjik olamayan kuru ekmeğe yöneliyordur. Susam alerjisi olabilir mi? Gerçi gıda alerjisi mi, başka şey mi bilmiyoruz. Neyse.... Çarşamba belli olacak.

Eğer soğuklarda eve tıkılmak, ya da kocaman alış veriş merkezlerinin içinde kaybolmak istemiyorsanız, tiyatro güzel bir alternatif olabilir. Yukarıdaki iki oyunu şiddetle tavsiye ederim. Biletleri www.mybilet.com dan aldım. Site içerik bakımından oldukça iyi. Koltuklarınızı seçebiliyorsunuz. Ayrıca sinema biletinde kampanyaları var. Maestro kredi kartınız varsa, siteden alacağınız sinema biletlerinde bir alana bir bedava var. Yeni yıl yaklaşırken aileniz ya da sevdikleriniz için güzel süprizler olabilir.

4 yorum:

  1. KEŞKE BENİM DE BÖYLE BULUŞACAĞIM ARKADAŞIM OLSA, ÇOCUKLARI OLSA, KIZKARDEŞİM OLSA :(

    YanıtlaSil
  2. Nihan'ın sınıfındaki velilerle buluşsanıza.

    YanıtlaSil
  3. BENİM İÇİNDE İYİ BİR FİKİR OLDU ASLI HANIM EMEĞİNİZE SAĞLIK :)

    YanıtlaSil
  4. Aslıcım; biz büyüttük de artık Behzat Ç.ye gidiyoruz beraber..Diiiiit....diiiiiit....sesleri arasında gülerek:))))))))))) Ne hoş vakit geçirmişsiniz. Ben de oğlumu Aslan Kral'a, Pocahontas'e, Godzilla'ya falan götürdüğümü hatırlıyorum..Allah içinize sindirsin..Serap

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler