24 Nisan 2013 Çarşamba

OKUL ARAYIŞI

Bu günlerde evimizde bir okul arayışı başladı. Eşim özel okullara bakıyor, bense devlet okullarını araştırıyorum.

İlköğretimde sınıf öğretmeninin çok önemli olduğunu söylüyorlar. Çocuğuma merakı aşılayacak öğretmen arıyorum. Nasıl bulunur?

Bir okulun iyi olduğu nasıl anlaşılır? Benim için zor sorular.

Okul tanıtımlarında seçkin bir azınlık yetiştireceğini vaad edenler var. Neden devlet okullarımızda aydınlık bir çoğunluk yetiştirilemiyor, anlamıyorum.

4 yorum:

  1. Merhaba Aslıcım,
    Aynı endişeleri ben de geçen sene yaşadım. Ama çok şükür şu anda çok memnunum. Sana izlediğim yolu anlatmaya çalışayım.
    Ben de okul, öğretmen, eğitim derken çok kafam karışmıştı. Devlet okulunu tercih ettim öğretmeni de seçme şansım oldu. Şu an da kızım da ben de çok mutluyuz.
    İkinci dört yıl için de koleje göndermeyi düşünüyorum. Bakalım artık tabi bunlar hep plan. Ne olur ne biter yine bilinmez.
    İşte böyle canım. Sana kolaylıklar diliyorum. Sevgilerimle,
    Bloğunu severek izliyorum. Bana da bekliyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizde devlete yöneleceğiz galiba. teşekkürler selda cım.

      Sil
  2. Aslı'cığım merhaba!Biliyorsun benimde iki tane kızım var ve biz o dönemleri çok önce atlattık! Benim kızlarımda kolejde okudular! Büyük kızım liseye kadar Türk Koleji'ne devam etti ama ben çok pişmanım oraya yolladığıma! Daha sonra kızkardeşiyle birlikte Mev güzelbahçe Koleji'ne devam etti ve oradan çok memnun kaldık! Tecrübelerime dayanarak söylüyorum devlet veya özel ama öğretmen inanılmaz çok önemli özellikle ilkokul öğretmeni, çocuğun direk başarısını ve okulu sevmesini etkiliyor.Bence bu yönde araştır! Birde ben yinede devlet okulundansa imkanın varsa özel okula göndermeni tavsiye ederim, çünkü hem eğitim hem de sosyal etkinlikler açısından daha zengin ama dediğim gibi öğretmen çok önemli en çokta buna dikkat et araştır derim ben canım! Umarım yardımcı olabilmişimdir, şimdiden hayırlısı olsun diyelim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Güzelbahçede mev i daha öncede duydum. ancak bize çok uzak. sanırım devlet okuluna göndereceğim. güzel yorumun, desteğin için teşekkür ederim sibel hanım.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler