22 Haziran 2010 Salı

Ananemin Bulgurlu Köftesi

Merhabalar,
Bugün ananemden süper bir tarif vermek istiyorum. Benim küçüklük tatlarımdan biri. Tarif defterime kaydederken içim içime sığmadı. Altından, mücevherden değerli bir tarif benim için. Çünkü küçüklüğümün korunaklı güvenini hissettiriyor. Birde borana tarifi koparabilirsem süper olacak.



Ananemin Bulgurlu Köftesi:
Malzemeler
- 1 kase ince bulgur
- 200 gr kıyma
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Toz kırmızı biber, karabiber, tuz
- 1 soğan
- Kırmızı kapya biber
- 1 yeşil biber
- 2-3 küçük domates rendesi ya da 1 iri domates
- Çok az salça (renk versin diye)
- Nane, kekik

Bulguru sıcak suyla ıslatın ama vıcık vıcık olmayacak şekilde. Bulgur şöylece şişince üzerine yaklaşık 200 gr kıyma, yumurta ve unu ekleyin. Tuz ve baharat ilavesinden sonra iyice yoğurun. Hamur kıvamına gelsin. Yoğururken bir vıcık vıcıklık hissedilmeyecek. Un konmuş tepsiye top top hamurdan dizin. Tepsisiyle buzdolabında biraz bekletin. Bekletin ki eğer dipfrize kaldırırsanız toplar yapışmasın. Tencerede pişerkende daha stabil oluyorlar.

Eğer hemen pişirecekseniz soğanları, biberleri, rende domatesi ve salçayı ekleyip yağda kavurun ve biraz su ilave edin. Su miktarı çok olmayacak. Toplarla uyumlu bir miktar olmalı. Cakkul cukkul bir durumda olmasın. Yemeğin püf noktası harlı ateşte hemen pişirmek. Topları 3-5 , 3-5 kaynayan tencereye atıp pişirin. Harlı ateşte 10 dk da pişiyor. Üzerine nane ve kekik koyup, şöyle bir karıştırıp kapağını kapatın. Yemeğin pratikliği topları yapıp dipfrize atabilmeniz. Böylece hemen soğanlı-biberli karışımı yaptığınızda hazır halde 10 dk da pişirebiliyorsunuz. Tam bir çalışan kadın yemeği. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler