6 Ocak 2014 Pazartesi

Ispanaklı Yumurta


ISPANAKLI YUMURTA
Malzemeler
*  Yarım kilo ıspanak
*  2 küçük soğan
*  4 yumurta
*  Sıvı yağ
*  Tuz , karabiber

Geniş bir tencerede en az 1,5 lt su kaynatın. İçine uçlarını kesip temizlediğiniz, yıkadığınız ıspanakları ekleyin.  2 dk öldürüp süzgüye alın. Balık tavasına sıvı yağ koyup, yemeklik doğranmış soğanları kavurun. Suda öldürdüğünüz ıspanakları ekleyin. Biraz çevirin yumurtaları katın. En son tuz ve biberini ekleyip servis edin.

Suda öldürmek ıspanağın rengini koruyor, albeniyi arttırıyor. Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. ıspanağın yaprak kısımlarından bende yaparım, seninkide harika görünüyor, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    Blogunuza internette yemek tarifleri ararken rastladım. Öncelikle çok tebrik ediyorum, blogunuzu inceledim, tarifleriniz hem çok leziz, hem de yapımı gayet kolay görünüyor. :) Uygun bir zamanınızda yeni açılan yemek tarifleri arama motorumuz Tarifbul‘a bir göz atabilirseniz çok sevinirim. İsterseniz siz de En İyi Tarif Blogları kısmımızda tariflerinizi sergileyebilirsiniz. Merak ettiklerinize SSS’den bakabilir veya bana mail atabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle.
    Huma S.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler