SARMA
Malzemeler
* 2 su bardağı pirinç
* 2 kuru soğan
* 2 yemek kaşığı kuru nane
* 1 tutam reyhan
* 1,5 yemek kaşığı domates salçası
* Yarım su bardağı zeytinyağı
* 2 limon ( dilimlenmiş halde)
* Taze asma yaprağı
Taze asma yapraklarını dallarından toplayıp üstünü örtecek kadar su koyup rengi değişinceye kadar haşlayın.
Ayrı bir tencerede zeytinyağında yemeklik doğradığınız soğanları ve pirinci kavurun. İçine salça, tuz, nane ve baharatları ekleyin. Masada, süzdüğünüz yaprakları açıp içine harç koyup sarın. Ara katlara limon dilimleri yerleştirin. Tencereye dizili koyup, üzerine 2 su bardağı kaynar su ekleyip yarım saat pişirin. Tencereden ters çevirip servis edin. Afiyet olsun.
Bu yaz asmamız hiç üzüm vermedi. Bizde bol bol sarma yaptık.
Sar ma adını dinlemek lazım değil mi sarmayalımmm:))))))
YanıtlaSilBayılırım çok özledim:)) ama diyetteyim.
Ellerinize sağlık canım nefis görünüyor.