21 Ocak 2011 Cuma

Bezelyeli Brokoli Salatası



Merhabalar,
Yeni yıla hastalıkla girince bu yılbaşı yemeği annemlerde yedik. Annem için yılın en özel yemeği yılbaşı sofrasıdır. Yeni bir başlangıcı hep beraber ve en güzel şekilde kutlayarak girelim ister. Bu yılda geleneği bozmadı. Ama bizimle hastanede kalması, sonrasında Çınar’ın takibi dolayısıyla bu yıl daha az çeşit vardı.
Annemin yılbaşı sofrası
- Domates çorbası
- Safranlı pilav
- Salçalı biftek
- Beşamel soslu tavuk
- Barbunya pilaki
- Brokoli salatası
- Muhammara
- Havuçlu meze
- Benim kabak turşusu
- Rus salatası
- Yılbaşı pastası

Güzel bir menü değil mi?
Sizlere bu sofradan safranlı pilav ve beşamel soslu tavuğun tarifini daha sonra vereceğim. Bugün brokoli salatası anlatmak istiyorum. Neden derseniz bu salatadan akşam sofrada kalmadı. Brokoliyi mi çok özlemişiz? Hayır. Sadece çok lezzetliydi.



BROKOLİ SALATASI
Malzemeler:
- Yarım kg brokoli
- Bir su bardağı haşlanmış bezelye
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sirke
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limon suyu

Brokoliyi haşlayıp, hemen ardından soğuk suya tutuyoruz. Bu vesileyle rengi tamamen gidip, haşlak görünmüyor. Sarımsakları iyice ezip, sirke, zeytinyağı ve limonsuyuyla çırpıyoruz. Derin bir kapta tüm malzemeyi birleştiriyoruz. Ağzını kapatıp, dolapta en az bir saat bekletiyoruz. Bu sayede brokolinin lifleri arasına hazırladığımız salata sosu iyice işliyor. Eğer sirkesi fazla gelirse, ağız tadınıza göre azaltabilirsiniz. İsterseniz sadece limonla da sunabilirsiniz. Bu salatayı lezzetli kılan dolapta bekletip, sosu ve sarımsağı brokoliye sindirmektir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler